ІТ-експерт розповів, як не втратити дані під час використання громадського Wi-Fi

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерт з інформаційної безпеки розповів про небезпеки громадського Wi-Fi та як знизити ризики під час підключення до таких мереж

Реклама

ІБ-експерт Ліги цифрової економіки, Денис Ковальов, попередив, що публічні Wi-Fi точки доступу можуть бути небезпечні та заражені вірусами. Щоб уникнути проблем, потрібно дотримуватися кількох простих правил безпеки при підключенні до таких мереж.

Шахраї можуть використовувати шкідливий код на сайтах або в додатках, і якщо ви під’єднаєтесь до загальнодоступної Wi-Fi мережі, ваш пристрій може бути заражений або скомпрометований, і особисті дані можуть бути викрадені.

Для безпечного підключення слід звертати увагу на наявність символу безпечного з’єднання, найчастіше це значок замка в браузерах, особливо на сторінках оплати. Крім того, не рекомендується передавати важливі дані через публічні мережі, тому що відсутність шифрування робить їх уразливими для хакерів, які можуть перехоплювати інформацію про ваші акаунти та кредитні картки.

Денис Ковальов також радить відключити на смартфоні опцію автоматичного підключення до Wi-Fi, щоб уникнути випадкового підключення до небезпечних мереж. І пам’ятайте, що публічні Wi-Fi точки доступу можуть бути небезпечними, тому будьте пильними і дотримуйтесь простих правил безпеки для захисту своїх даних.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ