У Windows 11 пропадає меню “Пуск”, і це не баг

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автори з сайту XDA Developers помітили, що у Windows 11 після встановлення свіжого апдейту може зникнути меню “Пуск”. З аналогічною ситуацією користувачі цієї ОС вже стикалися, вона не нова, і про баг вже відомо.

Йдеться про патч із технічним номером KB5028254 для Windows 11 версії 22H2. Цей патч опціональний, тому можна відмовитися від його встановлення, щоб уникнути проблем.

Втім, Microsoft не вважає це ні проблемою, ні багом. Компанія повідомила, що меню “Пуск” зникає тільки в тому разі, якщо на комп’ютері встановлено ПЗ, що модифікує інтерфейс операційної системи (наприклад, ExplorerPatcher або StartAllBack). Рекомендація тільки одна – деінсталювати це ПЗ перед встановленням патча KB5028254. Якщо патч уже було встановлено, то навіть після видалення програми, що спричинила проблему, “Пуск” може не повернутися – у такому разі допоможе тільки скидання Windows до початкового стану або повне перевстановлення операційної системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На виключено, що розробники ExplorerPatcher, StartAllBack та іншого аналогічного софту візьмуть на себе розв’язання проблеми і випустять оновлені версії утиліт, у яких “Пуск” не пропадає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.