У списку найбільших світових постачальників смартфонів з’явилося нове ім’я

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ринку смартфонів не так часто відбуваються зміни, пов’язані з розстановкою сил серед виробників. Але у звіті Canalys за другий квартал 2023 року сталося саме це. Так, у п’ятірці найбільших постачальників вперше за довгий час з’явилося нове ім’я.

Згідно зі звітом, лідером ринку з часткою 21%, як і раніше, залишається Samsung. Друге місце з 17% утримує Apple, а на третій позиції з 13% розташовується Xiaomi. Далі знаходиться OPPO, на частку якої припало 10%. Якщо порівнювати з другим кварталом 2022 року, то у всієї цієї четвірки знизилися обсяги поставок. При цьому найбільше постраждала Xiaomi, яка відвантажила на 16% менше пристроїв. У кількісному вираженні найбільші втрати у Samsung – 8,8 мільйона смартфонів.

Але найцікавіша новина пов’язана з появою в першій п’ятірці китайської компанії Transsion. Ця назва багатьом може здатися незнайомою, але саме вона відповідає за випуск смартфонів під брендами TECNO, iTel і Infinix. Компанія зайняла 9% ринку, збільшивши свої поставки за рік на 22%. Їй вдалося особливо зміцнитися в африканському регіоні та інших країнах, що розвиваються.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоправда, не зовсім зрозуміло, чому аналітики Canalys порахували Transsion як сукупність трьох незалежних брендів, але виділили OPPO як самостійну компанію. Нагадаємо, що OPPO разом з OnePlus, realme і vivo з її суббрендом iQOO входять до складу китайської корпорації BBK Electronics.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.