Новий MacBook Air не зміг зацікавити покупців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видання DigiTimes з посиланням на реселерів Apple розповіло про попередні підсумки старту продажів 15-дюймового MacBook Air. Як виявилося, новинка стала успішною тільки в середовищі успіху техноблогерів і журналістів – а ось пересічні користувачі поставилися до неї значно прохолодніше.

За даними джерела, попит на ноутбук виявився слабшим, ніж очікували постачальники – минулого місяця їхній прогноз продажів виправдався лише на 50%. У результаті деякі ритейлери почали різко скорочувати кількість замовлень лептопа. На думку аналітиків, поставки техніки Apple у 2023 році скоротяться майже на 15% порівняно з показниками минулого року за загального падіння ринку ноутбуків на 13,2%.

Які плани продажів будувала сама Apple, невідомо. Побічно дізнатися про це можна буде 3 серпня, коли компанія поділиться звітом про прибуток за третій квартал. У цей період також були випущені Mac Studio і Mac Pro, але про невдоволення постачальників цими моделями не повідомляється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами журналістів DigiTimes, що незважаючи на розчарування, викликане 15-дюймовим Air, постачальники “з нетерпінням” очікують релізу нового MacBook Pro. З чуток, він має отримати дисплей діагоналлю 13 дюймів і 3-нанометровий чип Apple M3. Його презентація може відбутися пізніше цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.