Apple виконала найголовнішу мрію всіх власників iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Встановлювати додатки на будь-які моделі iPhone можливо виключно з магазину App Store, причому якщо програму було раніше завантажено в обліковий запис і прив’язано до нього, її може стати неможливо завантажити в разі, якщо Apple видалить це програмне забезпечення зі свого магазину або припинить ділові відносини з конкретним розробником.

Уже зовсім скоро все зміниться, тому що в Європі запрацював новий закон, який незабаром набуде чинності і зобов’яже всіх виробників телефонів надати користувачам можливість встановлювати додатки та ігри з будь-яких джерел на свій розсуд.

З 5 березня 2024 року всі смартфони, які використовуються на території Європи, повинні відповідати новому положенню європейського Закону про цифрові ринки (DMA). У зв’язку з цим компанія Apple зобов’язана зробити так, щоб на всі моделі її iPhone, причому як нових, так і вже випущених, стало можливо встановлювати програми та ігри зі сторонніх джерел.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За рахунок цього власники її фірмових смартфонів отримають можливість завантажувати додатки та ігри з інших джерел, встановлюючи такі в обхід App Store. У такому разі, щойно така функціональна можливість з’явиться в операційній системі iOS 17, що перебуває зараз у стадії тестування, компанія нарешті здійснить найголовнішу мрію всіх власників її смартфонів, адже вони отримають право самостійно вирішувати, які програми та з яких джерел їм встановлювати й використовувати.

Зараз, якщо програма не може бути розміщена в App Store, встановити її на свої смартфони власники iPhone не зможуть. Звісно, існують такі явища, як джейлбрейк і використання цифрового підпису розробника в рамках спеціального сертифіката, але все це складно, незручно та недоступно для переважної більшості простих користувачів, адже програму з App Store можна скачати й установити буквально у два натискання, а ще вона повноцінно оновлюватиметься.

Таким чином, вже незабаром у захваті опиниться буквально кожна людина, оскільки “яблучна” корпорація нарешті виконала головну мрію всіх власників iPhone. Нова функціональна можливість стане доступною всім вже восени 2023 року, проте Apple може піти на хитрість і надати доступ до такої функції виключно тим, хто проживає або тимчасово перебуває в Європі, але підтверджень таким обмеженням поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.