Новини України та Світу

Частину українців можуть звільнити від податків на криптовалюту: кому пощастить

Share

Певні групи українців, що володіють криптовалютою, можуть звільнити від сплати податків на їхні активи. Крім того, ставка оподаткування доходів від віртуальних активів може підвищуватися поетапно – з 5% до 10%.

Такі пропозиції розроблялися на базі світових практик, стверджують у громадській спілці “Віртуальні активи України” (“ВАУ”) та міжфракційному об’єднанні Blockchain4Ukraine. Вони пропонують внести це до законопроєкту про оподаткування криптовалютних операцій.

Зокрема вони пропонують звільнити фізичних та юридичних осіб від оподаткування доходів, отриманих від віртуальних активів, які утримуються на балансі понад рік. Наразі для фізичних осіб пропонується ставка 5%. Схожа система діє у Німеччини та США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також пропонується ввести перехідний період у два роки для поетапного підвищення ставок оподаткування доходів фізичних осіб і прибутку підприємств отриманих від віртуальних активів – з 5% протягом першого року до 10% протягом другого року. “Це дозволить стимулювати вихід із тіні існуючого ринку віртуальних активів, забезпечить прихід в Україну світових гравців та залучення інвестицій для повоєнного відновлення економіки”, – зазначають автори ініціативи.

“Ми виступаємо за модель регулювання галузі, яка водночас відповідатиме обов’язковим вимогам ЄС, але при цьому буде максимально сприятливою для розвитку бізнесу, враховуючи перехідний період”, – заявив голова Blockchain4Ukraine та наглядової ради “ВАУ” Олексій Жмеренецький.

Варто зазначити, що протягом 30 днів з моменту публікації законопроєкту (це сталося 14 червня) триватиме прийом та обговорення зауважень та доповнень до нього, після чого пропозиції зможуть внести органи влади. Очікується, що у августі документи зареєструють у Верховній Раді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Meta працює над власними навушниками з камерою та штучним інтелектом

    Як ми звикли чути з 2023 року, сфера застосування штучного інтелекту розширюється. Компанії змагаються за…

    17.05.2024

    Samsung Galaxy M35 показали наживо (відео)

    Galaxy M35 з'явився на консолі Google Play лише кілька днів тому, а це означає, що…

    17.05.2024

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024