У Європі заборонять ноутбуки з незнімними акумуляторами

Євросоюз продовжує посилювати свої вимоги до виробників електроніки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього разу в центрі уваги опинилися ноутбуки з незнімними акумуляторами. Так, парламент ЄС ухвалив нові правила, що пропонують заборонити продаж пристроїв із вбудованими батареями.

Згідно з цією пропозицією, портативні пристрої мають бути оснащені змінними акумуляторами, щоб полегшити їхню заміну, переробку і повторне використання.

Нинішня пропозиція стосується лише ноутбуків, але в майбутньому ці правила можуть бути поширені як на смартфони, так і на планшети. Мета таких заходів – регулювання питання утилізації батарей і хімічних елементів, що містяться в них.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пропозиція чиновників передбачає, що у “правильних” акумуляторів для ноутбуків має бути підвищена довговічність.

Наприклад, після 500 циклів заряджання він має зберігати щонайменше 83% ємності, а після 1000 циклів – щонайменше 80%.

Водночас нові правила не поширюватимуться на пристрої, які мають захист від потрапляння вологи, оскільки їхня конструкція не дає змоги робити їх розбірними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.