Apple розповіла про відсутність підтримки відеокарт у нових Mac Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У той час як новий Mac Pro оснащений шістьма слотами розширення PCI Express для аудіо, відеозахоплення, зберігання даних, мережевих підключень і багато чого іншого, він більше не підтримує графічні карти. Замість цього обробку графіки повністю покладено на чип M2, який містить до 76 ядер GPU, здатних працювати з об’ємом об’єднаної пам’яті до 192 ГБ.

Минулого тижня в інтерв’ю Джону Груберу з Daring Fireball керівник відділу апаратних розробок Джон Тернус коротко торкнувся цього питання, пояснивши, що розширення підтримки GPU в процесорах від Apple не є метою компанії.

“По суті, ми побудували нашу архітектуру на моделі загальної пам’яті та оптимізації, тому мені не зовсім зрозуміло, як можна додати ще один GPU і зробити це так, щоб оптимізувати наші системи”, – розповів Тернус в інтерв’ю Груберу. “Це не той напрямок, який ми хотіли б розвивати”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одним обмеженням нового Mac Pro порівняно з моделлю на базі Intel є відсутність можливості оновлення оперативної пам’яті, оскільки уніфікована пам’ять припаяна до чіпа M2 Ultra. Крім того, у конфігурацію моделі на базі Intel можна було встановити до 1,5 ТБ оперативної пам’яті, що у 8 разів більше, ніж максимальний об’єм у 192 ГБ для моделі на базі чіпа Apple.

Безумовно, у нового Mac Pro і його уніфікованої архітектури є свої переваги. Наприклад, Apple стверджує, що новий Mac Pro в 3 рази швидший за модель на базі Intel у деяких реальних робочих процесах, таких як кодування відео та 3D-симуляція. При обробці відео Apple стверджує, що продуктивність нового Mac Pro еквівалентна продуктивності моделі на базі Intel із сімома картами Afterburner. Що стосується загальної продуктивності процесора, то базова модель Mac Pro за $6999 до 2 разів швидша, ніж 28-ядерний Mac Pro на базі Intel, ціна якого починається з $12 999.

Новий Mac Pro доступний для замовлення вже зараз, а в магазинах США він з’явиться завтра. Покупцям, яким не потрібне розширення з підтримкою PCI Express, варто звернути увагу на Mac Studio, який може бути оснащений чіпом M2 Ultra і коштує на $3000 менше, ніж Mac Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.