У Росії могли з’явитися “спрощені” крилаті ракети

A Tupolev Tu-95 strategic bomber aircraft stands on display at the MAKS International Aviation and Space Salon at Zhukovsky International Airport in Moscow, Russia, on Tuesday, Aug. 27, 2019. The Kremlin hinted at possible talks over new arms deals between Russian President Vladimir Putin and Turkish leader Recep Tayyip Erdogan when the two leaders meet at the international air show near Moscow. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
На думку різних експертів, у РФ набагато менше ракет, ніж було на 23 лютого минулого року. Відновити той потенціал вони не зможуть, хоч у них іде виробництво.

Росія могла наростити виробництво певної кількості крилатих повітряних ракет у спрощеному варіанті. Окупанти взяли за основу ракети Х-101 і Х-555, що запускаються з літаків Ту-95МС, і створили ракету Х-50. Про це повідомляє офіцер резерву ЗСУ, військовий експерт Андрій Крамаров, передає “Обозреватель”.

“Це дуже цікава ракета – радянський спрощений варіант Х-555, розроблений для холодної війни. Він був призначений для несення ядерного заряду. У нього була низька точність і досить примітивні технічні характеристики”, – розповів Крамаров.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.