Слух: Huawei готує до запуску свою альтернативу ChatGPT

Ще 2021 року у HUAWEI з’явилася велика мовна модель Pangu. За інформацією Huawei Central, на її основі компанія розробляє АІ-бот Pangu Chat. Портал розповів усі відомі подробиці про мовну модель і про майбутній продукт китайського техногіганта.

Модель Pangu отримала 100 мільярдів параметрів (у GPT-3 їх 175 млрд) і навчена на природній мові людини. Вона здатна працювати з інформацією про погоду, відомості про місцезнаходження, текстом і аудіо, вміє розпізнавати і генерувати відповіді, а також підтримує донавчання на невеликих наборах даних. Повідомляється, що у компанії є і більш просунута версія моделі з 1,1 трлн параметрів (на рівні GPT-3.5): для її тестування використовували щонайменше 2000 власних ШІ-процесорів Ascend 910.

Раніше в Китаї жодна з компаній не представляла модель із такими можливостями. За попередньою інформацією, реліз фірмового чат-бота може відбутися на заході Developer Conference (Cloud) 7 липня. З чуток, його представлять як засіб для корпоративного або державного застосування, тому він не буде доступний пересічним користувачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.