Україна стане партнером для інших країн у запуску аналогу додатку “Дія”, заявив президент Зеленський

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У своєму зверненні Президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна надає допомогу країнам Європи, Латинської Америки та Африки у розробці подібного до українського додатку “Дія” – мобільного додатку, що надає доступ до державних послуг.

“Дія”, відома як “держава в смартфоні”, була запущена Міністерством цифрової трансформації у 2020 році.

Завдяки цьому додатку українці можуть легко отримати цифрові версії різних офіційних документів, включаючи паспорт, водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію автомобіля або ідентифікаційний номер. Додаток також надає можливість зареєструвати бізнес або зареєструвати народження дитини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час візиту Президента Естонії Алара Каріса до Києва 2 червня, було активно обговорено цифрову трансформацію. Зеленський зазначив, що раніше Україна бачила Естонію як приклад у розвитку цифрових рішень.

Естонія вже довгий час виступає піонером цифрової трансформації на державному рівні. Проте, за словами Зеленського, вони зараз розробляють державний додаток за зразком українського “Дії”.

“Те, що є зручним і вигідним для мільйонів українців, безумовно, буде зручним і вигідним і для інших народів”, – підкреслив Зеленський.

За інформацією, отриманою з Офісу Президента, Зеленський і Каріс обговорили подальшу співпрацю між Україною та Естонією в галузі цифровізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.