До вересня 2023 року Україну очікує важлива заборона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Україну зустріла не лише літня спека, але й хвиля змін, нововведень та обмежень. З 5 червня по 15 вересня 2023 року вступає в силу обмеження на експорт цукру. Це пов’язано з різким зростанням споживання цукру серед українців протягом літнього сезону. Щоб запобігти дефіциту і подальшому підвищенню цін, було прийнято рішення про обмеження експорту.

Крім того, уряд тимчасово скасував квотування експорту цукру через те, що українські експортери вже виконали практично всю свою щорічну норму. Таким чином, можна припускати, що ціни на цукор влітку не будуть зростати, а сезон варіння та консервації пройде без перешкод.

Які ще зміни очікувати влітку 2023-го року?

А що ще зміниться цього літа? Однією з останніх і можливо навіть найважливіших змін є збільшення тарифів на електроенергію. Уряд врешті-решт взявся за це рішення, оскільки спочатку планувалося підвищення тарифів у квітні, потім у травні, і нарешті це стало реальністю. З 1 червня по 31 грудня 2023 року тариф на електроенергію в Україні складатиме 2,64 грн за кіловат-годину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти вважають, що ця сума є досить мізерною, оскільки реальна вартість електроенергії становить не менше 6-7 гривень. Тобто, навіть зі збільшенням з 1,44 грн до 2,64 грн не вдасться покрити витрати на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена ракетними обстрілами та іншими негараздами. Подальші підвищення тарифів плануються з певною періодичністю, щоб українцям було легше адаптуватися до нових цін.

Крім того, ще одна актуальна новина – призупинення роботи деяких заводів з виробництва олії. Це призвело до зниження її вартості в деяких торгових мережах. Причиною цього є обмежена квота на експорт олії та неможливість її своєчасної доставки.

“Проблема настільки серйозна, що деякі заводи, зокрема “ОЛСИДЗ”, зупинили виробництво через перевиробництво”, – повідомив голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.