Samsung показала захищену банківську карту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Biometric Card IC являє собою нове покоління платіжних карток з підвищеним захистом від несанкціонованого використання. У неї вбудовано не тільки чип для безконтактної оплати, але також сканер відбитків пальців і спеціально розроблений процесор безпеки. Останній, до речі, отримав нагороду CES 2023 Best of Innovation Awards у категорії “Кібербезпека та особиста конфіденційність”.

З Samsung Biometric Card IC користувачі можуть забути про необхідність підтвердження своєї особистості за допомогою PIN-коду, оскільки для проведення транзакції потрібна авторизація за відбитком пальця. Отже, це скорочує ризики з крадіжкою карти і грошей, якщо PIN-код підгледіли або просто вгадали.

У картці можна зберегти до трьох відбитків пальців, які надійно захищені за допомогою технологій шифрування, зберігаються безпосередньо в неї всередині та нікуди не передаються, навіть під час проведення транзакції. Залежно від політики банку, реєстрація відбитка може бути виконана вдома або в контрольованому емітентом місці. При цьому навіть фінансова організація не має доступу до біометричної інформації. Під час здійснення оплати невеликий індикатор сигналізує про успішність сканування пальця для продовження транзакції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники Samsung запевняють, що Biometric Card IC полегшує банкам та іншим фінансовим організаціям створення і поширення біометричних платіжних карток, а фірмовий запатентований алгоритм автентифікації за відбитком пальця і технологія захисту від спуфінгу забезпечують більш безпечні транзакції.

Поки що в Samsung не повідомляють, коли варто очікувати появи таких карт і в яких країнах. Крім того, не до кінця зрозуміла їхня перевага перед оплатою за допомогою смартфона, де теж є авторизація за відбитком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.