Як вдвічі пришвидшити сигнал Wi-Fi у себе вдома

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, ви помічали, що швидкість вашого домашнього інтернету падає в якісь моменти, і не знаходили цьому пояснення. Винним цілком може виявитися увімкнений Bluetooth.

Річ у тім, що Wi-Fi і Bluetooth працюють в одному діапазоні (2,4 ГГц), тому сигнали можуть перетинатися, що призводить до втрати пакетів, помилок, уповільнення швидкості та інших неприємностей. Вирішення цієї проблеми досить просте. За можливості переведіть Wi-Fi на діапазон 5 ГГц, а якщо це неможливо, вимкніть Bluetooth на смартфоні та інших гаджетах.

Деякі телевізори оснащені пультами дистанційного керування, які працюють через Bluetooth. Саме пульт може стати причиною уповільнення інтернету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поекспериментуйте: вимкніть пульт і заміряйте швидкість. Якщо вона збільшиться, є сенс відмовитися від такого пульта і керувати телевізором через ІЧ-порт або смартфон.

На швидкість інтернету також можуть впливати сусідські роутери (особливо якщо ваш роутер підтримує тільки діапазон 2,4 ГГц). У цьому разі порятунком стане підключення через роутер, що підтримує 5 ГГц, і налаштування його таким чином, щоб він сам автоматично обирав найвільніший канал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.