Експерти нагадали про небезпеку скачування на робочий комп’ютер програм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завантаження різних програм і месенджерів на робочий комп’ютер може спровокувати серйозні проблеми для всієї організації, оскільки загрожує зломом системи і розкраданням цінних даних. Про те, який софт найнебезпечніший, розповіли профільні експерти.

Фахівці нагадали про те, що шкідливе ПЗ може викрасти паролі та банківські дані, що загрожує розкраданням грошових коштів. Крім цього, варто пам’ятати про те, що на робочих комп’ютерах зберігаються конфіденційні відомості, які не повинні бути скомпрометовані. З цієї причини не варто встановлювати на робоче обладнання неавторизоване ПЗ, а також відвідувати потенційно небезпечні сайти. Це може призвести не тільки до витоку інформації, а й до системних збоїв і навіть порушення безпеки.

Профільні фахівці нагадали про необхідність дотримуватися політики інформаційної безпеки організації. З цієї причини, перш ніж встановити на комп’ютер будь-яку програму або додаток, необхідно отримати дозвіл від співробітників IT-відділу або свого керівника. Крім цього, експерти рекомендували не встановлювати додатки про запас, регулярно оновлювати систему і додатки, обмежувати доступ месенджерів до особистої інформації і перевіряти, які саме дозволи запитує система.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці радять завжди перевіряти завантажувані програми за допомогою антивіруса. Ілля Павлюк з Ліги цифрової економіки також нагадав, що встановлювати ПЗ слід тільки з перевірених джерел.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.