Революція Windows 11: Microsoft здивувала всіх

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про революцію в Windows 11 ходили вже кілька місяців, коли Microsoft явно почала інвестувати в OpenAI. Результатом стала розробка чату Bing Chat та кількох додатків, які вже мають вбудованого асистента зі штучним інтелектом. Тож було лише питанням часу, коли він з’явиться в Windows 11, і саме так і сталося: на конференції Build редмондський гігант оголосив про впровадження в систему функції Copilot, а також інших нових можливостей, про які я розповім у цьому пості.

Революція в Windows 11: нові функції, анонсовані Microsoft

Штучний інтелект – це те, що, безумовно, визначатиме третє десятиліття 21-го століття. Він впливатиме на все більше сфер нашого життя, включаючи операційні системи. Впровадження ШІ в Windows 11 – це щось справді революційне, що змінить спосіб нашої взаємодії з програмним забезпеченням.

Другий пілот у Windows 11

Впровадження штучного інтелекту в Windows 11 – це те, на що я з нетерпінням чекав. Він був представлений у вигляді Windows Copilot. Виконання дійсно складних завдань стане тривіальним, якщо дати команду помічнику зі штучним інтелектом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця пригода починається з виклику інструменту Windows Copilot – на панелі завдань з’явиться спеціальна кнопка для запуску служби. Після натискання на екрані з’являється бічна панель Windows Copilot, яка залишається незмінною в усіх додатках, програмах і вікнах, завжди доступна як персональний асистент. Це дозволяє користувачеві виконувати дії, налаштовувати параметри та безперешкодно підключатися до улюблених програм. Саме в цей момент можна дати команду, яку Copilot намагатиметься виконати з точністю і акуратністю, щоб користувач залишився задоволеним.

Що це означає на практиці? Ну, Windows Copilot матиме функції, знайомі з Bing Chat. Це означає, що він відповідатиме на прості запитання, які досі були доступні через браузер або окремий додаток. Таким чином, користувач також зможе попросити інтелектуального помічника згенерувати певний контент. Впровадження ШІ в Windows 11 також означає покращене копіювання та вставлення, розумнішу прив’язку вікон, а також інструмент для вирізання та налаштування. Microsoft продемонструвала у відеороликах, що Copilot може навіть підсумувати PDF-файл або пояснити його вміст. Це означає, що офісна робота стане простішою та швидшою.

І це все? Зовсім ні! Універсальність нової функції оцінять непрофесіонали, які не вміють налаштовувати базові опції в системі. Просто дайте команду Copilot, і він зробить майже все за користувача, наприклад:

  • Увімкнути режим літака,
  • Встановити рівень яскравості екрану на 70%,
  • Увімкнути диспетчер пристроїв.

Служба Windows Copilot з’явиться в ознайомчій версії Windows 11 у червні.

Штучний інтелект прокладає собі шлях до Microsoft Store

За останні два роки Microsoft Store зазнав величезних метаморфоз. Він нарешті став корисним місцем. Тут можна знайти потрібні вам програми, а нові розробники заявляють, що створять ще більше програм для Windows 11. У цій сфері Microsoft також оголосила про впровадження функцій, пов’язаних зі штучним інтелектом. Це насамперед:

  • Microsoft Store AI Hub – спеціальний розділ, в якому будуть представлені найкращі середовища штучного інтелекту, створені спільнотою розробників і Microsoft,
  • Резюме оглядів і ключові слова – штучний інтелект пришвидшить створення оглядів, генеруючи прості резюме, а розробники отримають нові інструменти для оптимізації пошуку за тегами,
  • Microsoft Store Ads – починаючи з червня, Microsoft Store Ads розширить своє охоплення за межі США до більш ніж 150 регіонів по всьому світу,
  • Резервне копіювання та відновлення програм буде покращено.

Інші менші функції, пов’язані зі штучним інтелектом

Впровадження Windows Copilot робить платформу Microsoft першою у світі, яка включатиме високоякісну підтримку штучного інтелекту. Крім того, гігант зі штаб-квартирою в Редмонді представить:

  • Розширення для плагіна Bing Chat для Windows, що дозволить розробникам інтегрувати свої додатки з Windows Copilot для кращого обслуговування користувачів,
  • Новий гібридний цикл ШІ для підтримки розробки ШІ на різних платформах, в першу чергу Azure, а також на чіпах від AMD, Intel, Nvidia і Qualcomm.
  • Dev Home, щоб допомогти будь-якому розробнику бути більш продуктивним у Windows.

Функції безпеки та конфіденційності

Microsoft також не забуває про покращення конфіденційності та безпеки. Однією з нових функцій стане видимість VPN з панелі завдань, що дозволить вам переконатися, що це з’єднання увімкнене в будь-який момент часу.

Редмондський гігант також має намір розгорнути раніше анонсований спеціальний процесор Microsoft Pluto. Йдеться про чіпсет, який забезпечує більшу стійкість до шкідливих програм і сильніший захист від атак кіберзлочинців.

В рамках розвитку різних функцій доступності Microsoft має намір поліпшити Live Subtitles. Вони також з’являтимуться під час відтворення аудіо, в тому числі під час відеодзвінків у режимі реального часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.