Новини України та Світу

Знайдено запитання, яке не можна ставити ChatGPT

Share

У мережі з’явився відгук користувача ChatGPT, який не зміг домогтися від бота нормальної відповіді на своє запитання. Історію опублікували в 9to5Mac.

Згідно з джерелом, автор одного із зарубіжних ЗМІ вирішив запитати ChatGPT, який Mac йому купити найкраще. Питання здавалося досить простим і цілком технічним, чат-бот зазвичай справляється з подібними завданнями. Однак за фактом все вийшло погано.

Спочатку нейромережа довго “розтікалася думкою по древу”, відповідаючи в стилі “капітан очевидність”: бот, серед іншого, порадив подумати про розмір екрана і вибрати самому між великими і маленькими Mac, після чого дав геніальну пораду купувати MacBook, якщо користувач планує працювати в дорозі. А коли мова зайшла про цілі придбання, ChatGPT сказав, що для базових завдань будь-який Mac надто дорогий і надлишковий, а для складних варто підшукати щось потужніше і дорожче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли автор спробував отримати від бота хоч трохи конкретики і запитав, який Mac зараз найпотужніший і найпередовіший без обмеження за бюджетом, відповідь була – беріть Mac Pro. Така порада була б шкідливою навіть у 2021 році, не кажучи вже про 2023-й, адже Mac Pro 2019 морально застарів уже через півтора-два роки після релізу.

Після різних хитрощів і переформулювань запитань, єдина конкретна порада, яку дав ChatGPT, – придбати MacBook Pro з чипом Apple M1 Max. Цей комп’ютер уже не виробляється і не продається Apple, але бота це, схоже, не збентежило.

У підсумку виходить, що абсолютно лінійне і технічне на перший погляд завдання виявилося ChatGPT не до снаги, хоча може здатися, що чат-бот повинен давати ідеальні поради щодо електроніки. Виявляється, питання підбору девайса все ще залишається долею людей-професіоналів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Звісно що chatGPT не може відповісти на подібні питання, адже він навчався на данних 20го року, й просто не знає що відбулося потім :) це як питати вас про вибір комп'ютера в 26-му році.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: ChatGPT
  • Останні записи

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024

    Стало відомо, про що промовчала Apple на презентації нових iPad

    Є кілька неочевидних змін у нових iPad , про які Apple не почала говорити під…

    08.05.2024