Знайдено запитання, яке не можна ставити ChatGPT

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явився відгук користувача ChatGPT, який не зміг домогтися від бота нормальної відповіді на своє запитання. Історію опублікували в 9to5Mac.

Згідно з джерелом, автор одного із зарубіжних ЗМІ вирішив запитати ChatGPT, який Mac йому купити найкраще. Питання здавалося досить простим і цілком технічним, чат-бот зазвичай справляється з подібними завданнями. Однак за фактом все вийшло погано.

Спочатку нейромережа довго “розтікалася думкою по древу”, відповідаючи в стилі “капітан очевидність”: бот, серед іншого, порадив подумати про розмір екрана і вибрати самому між великими і маленькими Mac, після чого дав геніальну пораду купувати MacBook, якщо користувач планує працювати в дорозі. А коли мова зайшла про цілі придбання, ChatGPT сказав, що для базових завдань будь-який Mac надто дорогий і надлишковий, а для складних варто підшукати щось потужніше і дорожче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли автор спробував отримати від бота хоч трохи конкретики і запитав, який Mac зараз найпотужніший і найпередовіший без обмеження за бюджетом, відповідь була – беріть Mac Pro. Така порада була б шкідливою навіть у 2021 році, не кажучи вже про 2023-й, адже Mac Pro 2019 морально застарів уже через півтора-два роки після релізу.

Після різних хитрощів і переформулювань запитань, єдина конкретна порада, яку дав ChatGPT, – придбати MacBook Pro з чипом Apple M1 Max. Цей комп’ютер уже не виробляється і не продається Apple, але бота це, схоже, не збентежило.

У підсумку виходить, що абсолютно лінійне і технічне на перший погляд завдання виявилося ChatGPT не до снаги, хоча може здатися, що чат-бот повинен давати ідеальні поради щодо електроніки. Виявляється, питання підбору девайса все ще залишається долею людей-професіоналів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.