Snapdragon 8 Gen 3 вперше протестували в AnTuTu. Це монстр продуктивності

У другій половині 2023 року Qualcomm збирається випустити свій флагманський процесор останнього покоління – Snapdragon 8 Gen3. Цей чіп привнесе низку удосконалень, включно з 4-нанометровим техпроцесом TSMC, архітектурними оновленнями і новою конфігурацією 1+5+2, з одним надпотужним ядром Cortex-X4, здатним працювати на частоті 3.7 ГГц.

Інсайдер Digital Chat Station поділився попередніми результатами тестування Snapdragon 8 Gen3 у бенчмарку AnTuTu. Так, новий чип набрав близько 1.6 мільйона балів, що на 20% більше, ніж у актуального 8 Gen2. У графічному тесті GFXBench помітний такий самий приріст продуктивності, 280 проти 220 FPS.

Інший інсайдер, Ice Universe, зазначив, що за зростання потужності відповідає, зокрема, більший об’єм кешу третього рівня (L3), який підняли до 10 МБ (проти 8 МБ у Gen 2). За даними Ice Universe, Qualcomm вироблятиме процесор на потужностях TSMC. Компанія розглядала варіант звернутися до Samsung Semiconductor, однак відкинула його через проблеми з реалізацією корейцями фірмових процесорів Exynos.

Також інформатори повідомляють, що в Snapdragon 8 Gen 4, який вийде за півтора року, використовуватиметься вже два надпотужних ядра Cortex-X4, тож зростання потужності там буде не менш суттєвим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.