Новини України та Світу

Samsung заборонила співробітникам використовувати ChatGPT

Share
Час читання: 2 хв.

Корейський підрозділ компанії Samsung заборонив співробітникам використовувати ChatGPT та інші генеративні ШІ під загрозою звільнення. Журналісти SCMP розібралися, у чому сенс заборони, а видання Bloomberg поділилося фрагментом внутрішньої службової записки, в якій керівництво Samsung звертається до співробітників.

Заборона пов’язана з тим, що у квітні співробітники компанії завантажили в ChatGPT закритий вихідний код. Газета не повідомляє, код якого сервісу опинився в розпорядженні ШІ. Відомо лише, що компанія має намір захистити свою інтелектуальну власність від можливого витоку через сторонні сервіси.

“Ми просимо вас ретельно дотримуватися наших рекомендацій з безпеки, невиконання яких може призвести до порушення або компрометації інформації про компанію, що призведе до дисциплінарних стягнень аж до звільнення з роботи”, – йдеться у службовій записці, поширеній Bloomberg.

Заборона виражається в тому, що на робочому місці, у внутрішніх мережах, планшетах, комп’ютерах і телефонах компанії доступ до ChatGPT і аналогів тепер закритий. Зазначається, що Samsung не планує повністю відмовлятися від штучного інтелекту, тому створює внутрішні ШІ-інструменти. Вони допомагатимуть розробляти ПЗ, перекладати й узагальнювати документи.

Раніше в мережі з’явилася інформація, що аналогічних заходів вжили деякі банки з Уолл-стріт, включно з JPMorgan Chase & Co, Bank of America і Citigroup. Крім того, в Італії не так давно було повністю заблоковано доступ до ChatGPT через побоювання з приводу конфіденційності – втім, потім уряд все ж переглянув своє рішення.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Motorola придумала автоматичні розкладачки

    Компанія Motorola, що належить Lenovo, зареєструвала патент на доладний смартфон у форм-факторі розкладачки з механізованим…

    10.10.2024

    За чутками, iPhone 17 Pro і Pro Max отримають простішу систему вилучення акумулятора

    В акумуляторах iPhone 16 та iPhone 16 Plus використовується передовий тип клею, який можна послабити…

    10.10.2024

    Microsoft завершила підтримку двох версій Windows 11

    Портал Neowin попередив користувачів Windows 11 про те, що Microsoft згортає підтримку версій 21H2 і…

    10.10.2024

    Телефони Samsung Galaxy S24 першими отримують жовтневе оновлення Android 2024

    Samsung обіцяла, що якнайшвидше оновить найкращі телефони у своєму каталозі останнім патчем безпеки Android, і…

    10.10.2024

    Криптовалюта Павла Дурова може зазнати серйозних збитків

    Toncoin (TON) за останні кілька днів суттєво знизився в ціні, і його перспективи виглядають песимістичними.…

    10.10.2024

    Google таємно стежить за власниками смартфонів

    Дослідники інформаційної безпеки з'ясували , що смартфони Google таємно надсилають виробнику відомості про місцезнаходження їхніх…

    10.10.2024