Samsung заборонила співробітникам використовувати ChatGPT

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Корейський підрозділ компанії Samsung заборонив співробітникам використовувати ChatGPT та інші генеративні ШІ під загрозою звільнення. Журналісти SCMP розібралися, у чому сенс заборони, а видання Bloomberg поділилося фрагментом внутрішньої службової записки, в якій керівництво Samsung звертається до співробітників.

Реклама

Заборона пов’язана з тим, що у квітні співробітники компанії завантажили в ChatGPT закритий вихідний код. Газета не повідомляє, код якого сервісу опинився в розпорядженні ШІ. Відомо лише, що компанія має намір захистити свою інтелектуальну власність від можливого витоку через сторонні сервіси.

“Ми просимо вас ретельно дотримуватися наших рекомендацій з безпеки, невиконання яких може призвести до порушення або компрометації інформації про компанію, що призведе до дисциплінарних стягнень аж до звільнення з роботи”, – йдеться у службовій записці, поширеній Bloomberg.

Заборона виражається в тому, що на робочому місці, у внутрішніх мережах, планшетах, комп’ютерах і телефонах компанії доступ до ChatGPT і аналогів тепер закритий. Зазначається, що Samsung не планує повністю відмовлятися від штучного інтелекту, тому створює внутрішні ШІ-інструменти. Вони допомагатимуть розробляти ПЗ, перекладати й узагальнювати документи.

Раніше в мережі з’явилася інформація, що аналогічних заходів вжили деякі банки з Уолл-стріт, включно з JPMorgan Chase & Co, Bank of America і Citigroup. Крім того, в Італії не так давно було повністю заблоковано доступ до ChatGPT через побоювання з приводу конфіденційності – втім, потім уряд все ж переглянув своє рішення.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ