Новини України та Світу

Аналітики назвали найуспішніший бренд смартфонів у 2023-му році

Share
Час читання: 2 хв.

Аналітичне агентство Canalys підрахувало обсяги та динаміку продажів найбільших виробників смартфонів. Статистика демонструє значне зниження відвантажень у всіх брендів, крім одного. Експерти розповіли, чому так відбувається і як може змінитися ситуація на ринку до кінця року.

За підсумками першого кварталу 2023 року Apple стала єдиним виробником смартфонів, якому вдалося збільшити обсяг продажів. Компанія посіла друге місце з часткою ринку 21% і продала на 3% більше смартфонів, ніж у першому кварталі 2022-го.

Лідером виявилася Samsung з часткою ринку в 22% – але просадкою продажів на 18% порівняно з тим же періодом минулого року. Xiaomi розмістилася на третій сходинці рейтингу, зайнявши 11% ринку, і втративши 22% від торішніх відвантажень. Замикають топ-5 OPPO та vivo (10 і 8% відповідно).

Динаміка продажів смартфонів з 2020 року

Однією з причин успіху Apple аналітики називають в інвестиції компанії в офлайн-канали продажів – так бренду вдається залучати людей із середнім статком, які часто віддають перевагу салонам зв’язку, а не маркетплейсам. При цьому левова частка продажу інших брендів безпосередньо залежить від популярності бюджетного сегмента смартфонів.

Продані смартфони та частка виробників у порівнянні з 2022 роком

На думку аналітиків Canalys, зараз постачальники смартфонів середнього сегменту намагаються зменшити ціни для збільшення обсягу відвантажень. Пік таких розпродажів очікується у червні — але зі скороченням складських запасів ціни знову почнуть зростати. Галузеві експерти очікують, що до середини 2023-го загальні темпи падіння ринку почнуть сповільнюватися, а постачання стабілізується.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Криптовалюта Павла Дурова може зазнати серйозних збитків

    Toncoin (TON) за останні кілька днів суттєво знизився в ціні, і його перспективи виглядають песимістичними.…

    10.10.2024

    Google таємно стежить за власниками смартфонів

    Дослідники інформаційної безпеки з'ясували , що смартфони Google таємно надсилають виробнику відомості про місцезнаходження їхніх…

    10.10.2024

    Android-смартфони будуть потужнішими в іграх, ніж iPhone 16 Pro

    Нові Android-смартфони продемонструють більш високу продуктивність в іграх, порівняно з iPhone 16 Pro. Детальніше про…

    10.10.2024

    Власник TikTok компанія ByteDance запустить навушники з підтримкою ШІ

    ByteDance, власник популярної програми для перегляду коротких відеороликів TikTok, випустила свої власні навушники, які дозволяють…

    10.10.2024

    Генератор зображень від Google став доступний для всіх користувачів

    Компанія Google відкрила вільний доступ до своєї ШІ-моделі для генерації зображень під назвою Imagen 3.…

    10.10.2024

    Nintendo представив будильник Alarmo з темами найпопулярніших ігор

    Nintendo представила Nintendo Sound Clock Alarmo – інтерактивний будильник із темами з популярних ігор. Alarmo…

    10.10.2024