Аналітики назвали найуспішніший бренд смартфонів у 2023-му році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Аналітичне агентство Canalys підрахувало обсяги та динаміку продажів найбільших виробників смартфонів. Статистика демонструє значне зниження відвантажень у всіх брендів, крім одного. Експерти розповіли, чому так відбувається і як може змінитися ситуація на ринку до кінця року.

Реклама

За підсумками першого кварталу 2023 року Apple стала єдиним виробником смартфонів, якому вдалося збільшити обсяг продажів. Компанія посіла друге місце з часткою ринку 21% і продала на 3% більше смартфонів, ніж у першому кварталі 2022-го.

Лідером виявилася Samsung з часткою ринку в 22% – але просадкою продажів на 18% порівняно з тим же періодом минулого року. Xiaomi розмістилася на третій сходинці рейтингу, зайнявши 11% ринку, і втративши 22% від торішніх відвантажень. Замикають топ-5 OPPO та vivo (10 і 8% відповідно).

Динаміка продажів смартфонів з 2020 року

Однією з причин успіху Apple аналітики називають в інвестиції компанії в офлайн-канали продажів – так бренду вдається залучати людей із середнім статком, які часто віддають перевагу салонам зв’язку, а не маркетплейсам. При цьому левова частка продажу інших брендів безпосередньо залежить від популярності бюджетного сегмента смартфонів.

Продані смартфони та частка виробників у порівнянні з 2022 роком

На думку аналітиків Canalys, зараз постачальники смартфонів середнього сегменту намагаються зменшити ціни для збільшення обсягу відвантажень. Пік таких розпродажів очікується у червні — але зі скороченням складських запасів ціни знову почнуть зростати. Галузеві експерти очікують, що до середини 2023-го загальні темпи падіння ринку почнуть сповільнюватися, а постачання стабілізується.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ