Рекорд побито: яка швидкість у найшвидшого мобільного інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китай пообіцяв повсюдно запустити мобільний 6G-інтернет до 2025 року. Зараз в Академії аерокосмічної науки і промисловості Китаю проходять випробування мережі нового покоління, повідомляють зарубіжні ЗМІ. Здається, скоро бездротовий інтернет скоро повністю замінить дротовий.

В університеті побудували прототип 6G-вежі з підтримкою широкосмугового зв’язку на частоті 10 ГГц. Підсумок: вченим вдалося передати дані з одного пристрою на інший зі швидкістю 100 Гбіт/с. Це абсолютний рекорд для бездротового мобільного інтернету.

У Китаї обіцяють, що коли 6G доопрацюють, і технологія дістанеться до звичайних користувачів, шосте покоління бездротових мереж забезпечить нижчу затримку – навіть меншу, ніж в оптоволоконних мереж. Можливо, після виходу 6G можна буде сказати точно – дротовий інтернет канув у Лету. Особливо після того, як мобільний інтернет досягне максимально рекордних можливостей. Наприклад, зможуть передавати дані зі швидкістю 1 Тбіт/с.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оптоволокно поки що лідирує – технологія показує дивовижні можливості передачі даних. Зокрема, у червні 2022 року в Японії поставили “дротовий” рекорд: японцям вдалося передати дані зі швидкістю 1 000 000 Гбіт/с. Це у 100 000 разів швидше, ніж найпотужніші на сьогодні побутові тарифи.

Ми віримо в 6G. Де над ним працюють

За даними GSMarena, Південна Корея в лютому 2023 року заявила, що вона стане першою країною, яка надасть 6G своїм громадянам. Експерти заявляли, що 6G там запустять до 2028 року.

Тим часом Китай нещодавно виступив з більш оптимістичною заявою – у Піднебесній планують запустити 6G вже через 3 роки. Крім КНР і Південної Кореї, розробкою 6G займаються у США. Видавництво CNBC у березні 2023 року повідомило, що у Сполучених Штатах 6G повноцінно запрацює пізніше, ніж у країнах Азії, а саме до 2030 року. Коли 6G-інтернет запрацює в Україні нажаль невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.