Google показала нейромережу Phenaki для створення відео за текстовим описом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google щосили намагається наздогнати OpenAI та інші стартапи в галузі генеративного ШІ. На тлі успіху чат-бота Chat-GPT і нейрогенератора зображень Midjourney, корпорація добра вирішила анонсувати розробку одразу кількох проєктів зі створення нейромереж.

Реклама

Одним із таких проєктів став відеогенератор під назвою Phenaki. Компанія вже продемонструвала здібності цієї нейромережі на прикладі золотистого ретривера з ангельськими крилами, який бігає по полю. З ролика відразу стає зрозуміло, що кліпи несправжні – відео схоже на намальовану від руки анімацію. Проте Google продовжує його вдосконалювати.

Кодова назва Phenaki – це відсилання до фенакістископа, першого широко поширеного пристрою, що створює плавну ілюзію руху. Нейромережа працює майже так само, як сучасні системи генерації зображень – потрібно вказати текстову підказку, а АІ створить короткий відеокліп (щось на кшталт GIF).

Поки що в цьому сегменті нейромереж немає явного лідера, і якщо Google зможе першою запустити свою систему, то у неї буде шанс заволодіти цим сектором.

Цікаво, що Google встановила обмеження на роботу Phenaki. Наприклад, нейромережа не генеруватиме людей, щоб не створювати діпфейки. Ба більше, генеральний директор Google Сундар Пічаї закликав владу до регулювання технологій на основі ШІ.

На жаль, терміни запуску Phenaki для широкої публіки поки не розкриваються.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ