У Telegram-ботів стало менше свободи дій. Кінець спаму

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram переглянув роботу ботів у месенджері та обмежив їхні можливості. Це було зроблено заради спокою звичайних користувачів, оскільки недобросовісні розробники використовували одну з функцій ботів для розсилки спаму.

Йдеться про додану в Bot API можливість налаштувати бота для автоматичного схвалення або відхилення заявки на вступ до груп і каналів, що було зроблено з метою спростити життя адміністраторам. Але разом з цим боти отримали можливість починати діалог з користувачами після подання заявки. Це призвело до того, що бот міг закидати користувача спамом і рекламними повідомленнями, а людина навіть не завжди розуміла, звідки в неї в стрічці з’явився цей бот.

Тепер розробники Telegram внесли зміни до механізму, що має ускладнити життя спамерам: бот може почати діалог з користувачем тільки протягом двох хвилин з моменту подачі заявки на вступ до групи/каналу. Якщо протягом п’яти хвилин нічого не відповідати боту, то він втрачає можливість надсилати повідомлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові обмеження не поширюються на ботів, які почали діалог із користувачами до квітня 2023 року. Крім того, якщо після п’яти хвилин все-таки відправити боту повідомлення, то він знову отримує права на листування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.