Експерти пояснили, як захистити себе від спам-розсилок у Telegram

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прогрес не стоїть на одному місці. Бізнес активно освоює нові канали комунікації з потенційними клієнтами. На зміну SMS-розсилкам, що набили оскому, прийшли рекламні повідомлення в месенджерах. Експерти назвали три простих способи блокування спаму.

На жаль, на відміну від Viber і WhatsApp заблокувати прийом рекламних повідомлень, які надсилаються з незнайомих номерів, одним махом у Telegram не можна. У месенджері просто відсутня така опція. Разом з тим рішення цієї проблеми є.

Блокування повідомлень із незнайомих номерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У налаштуваннях Telegram є розділ Privacy and Security. У ньому нас цікавить підрозділ Phone Number. У пункті “Хто може бачити мій телефонний номер?” потрібно вибрати “Ніхто”. Своєю чергою, у пункті “Хто може шукати мене за телефонним номером?” необхідно вибрати “Мої контакти”.

Якщо все зроблено правильно, то відправники спаму не зможуть знаходити вас у месенджері за телефонним номером і надсилати рекламні повідомлення.

Зміна налаштувань месенджера для каналів і груп

Користувачам Telegram доступна можливість контролю осіб, які можуть додати їх у канали або групи. Щоб цим не займався будь-хто, слід обрати в розділі налаштувань Privacy and Security підрозділ Groups & Channels. Далі клікніть на пункт “Мої контакти”.

“Глушіння” повідомлень із невідомих номерів

Telegram дає змогу “глушити” повідомлення, що надсилаються з невідомих номерів. Після активації цієї функції вони приходитимуть без повідомлень. Месенджер архівуватиме їх в автоматичному режимі.

Для активації функції “глушіння” необхідно вибрати в розділі налаштувань Privacy and Security підрозділ Messages. У ньому є пункт “Автоматична архівація та вимкнення сповіщень для чатів із невідомими контактами”.

Найрадикальнішим методом боротьби зі спам-розсилками, безумовно, є блокування. Якщо на головній сторінці месенджера вже є чати з рекламними повідомленнями, то їхніх відправників можна заблокувати за номером телефону. Для цього достатньо відкрити чат, клікнути на іконку профілю співрозмовника, після чого вибрати пункт Block User.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.