Twitter змінив свій логотип. Замість синього птаха Ілон Маск націлився на собаку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Невідомо, чи то Маск переплутав першоквітневі дати, чи то йому щось впало на голову, чи, можливо, це просто чергова його спроба вплинути на криптовалютний ринок. Факти, однак, такі, що близько 21:00 за польським часом, після входу в Twitter – на місці синього птаха, який до цього часу був блакитним, з’явився Piesel. Собака, яка також є символом Dogecoin.

Dogecoin – новий логотип Twitter

Сам Ілон, звичайно ж, не забув прокоментувати цю зміну сухим мемом, яким ви можете помилуватися нижче.

Не зовсім зрозуміло, чи це короткострокова зміна, чи вона залишиться з нами надовго. Важливо, однак, що принаймні у версії для Android на момент написання цієї статті іконка Twitter не змінилася. Догрот “приземлився” лише у версії для браузерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звісно, через те, що іконка Piese³ чітко асоціюється на криптовалютному ринку з Dogecoin, його ціна вибухнула за мить після зміни. Дійсно, багато інвесторів очікують, що за рішенням Маска може стояти щось більше, ніж просте бажання “потролити” користувачів сервісу. Догекоїн все ще коштує копійки, але зростання на кілька десятків відсотків всього за півгодини для того, хто володів значним обсягом, може означати величезні прибутки. Сам Ілон Маск свого часу дуже цікавився (і спекулював) догекоіном, тому не можна виключати, що зміна логотипу Twitter якось пов’язана з ним.

Dogecoin – коротка історія мема

За кілька хвилин до зміни на Twitter-акаунті творців Dogecoin… з’явився пост з короткою історією собаки, яка стала їхнім символом.

Дог (англ. Doge) – популярний інтернет-мем, який зображує милого собаку, зазвичай поміщеного в різні кумедні або абсурдні ситуації. Його історія сягає початку 2010-х років, коли фотографії та зображення собак почали набирати популярності в соціальних мережах та на онлайн-форумах. Собачка стала символом гумору та неповаги в онлайн-культурі, а її образ з часом еволюціонував, набуваючи нових форм і контекстів. З поширенням соціальних мереж та інструментів для створення і поширення мемів собачка стала одним з найбільш впізнаваних і улюблених символів інтернет-культури.

Хоча роки піку популярності собачки вже позаду, вона повернулася до нас у різних варіаціях – зокрема, у вигляді Swole Doge vs Cheems. Можливо, після досить абсурдного рішення Маска нас чекає ще один ренесанс цього мему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.