В цьому році Apple випустить оновлену версію AirPods Pro 2 з USB-C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple готує дивовижний подарунок для своїх відданих фанатів наприкінці року. Останні навушники купертинівців на даний момент є майже бездоганними, але є лише один недолік – роз’єм Lightning. Повідомляється, що компанія має намір випустити нові AirPods Pro 2 з передовим USB Type-C замість застарілого порту. Це дасть навушникам можливість легко синхронізуватися з різноманітними аксесуарами та зарядками, підвищуючи комфорт від використання, і такий крок стане великою перевагою для користувачів, які хочуть мати один кабель для всіх своїх пристроїв.

Автором цього витоку став знаменитий аналітик Мінг-Чі Куо, який славиться своєю точністю з приводу планів Apple. Він поділився інформацією на своїй сторінці в соцмережі і додав, що нові AirPods Pro 2 з номерами моделей A3048 і A2968 вже засвітилися в останній iOS 16. За словами фахівця, ці навушники з’являться в продажу вже орієнтовно в середині цього року. Однак Куо також зазначив, що компанія з Купертіно не планує робити версії з USB-C для AirPods 2 і 3, тому тільки найпреміальніші навушники обзаведуться сучасним роз’ємом.

Раніше багаторазово повідомлялося, що Apple планує перейти на USB-C порт і для своїх майбутніх iPhone 15. Старший віце-президент Apple з глобального маркетингу Грег Джосвяк заявив на конференції Tech Live в The Wall Street Journal у жовтні, що Apple “буде змушена дотримуватися” нової вимоги. “У нас немає вибору”, – сказав топ-менеджер, коли його запитали про те, чи перейде Apple на порт USB Type-C відповідно до директиви ЄС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але це все ще не означає, що “яблучні” пристрої працюватимуть з будь-яким USB-кабелем. За чутками, Apple вбудує спеціальний чіп IC у свій порт USB-C, який перевірятиме справжність аксесуарів, подібно до того, як це зараз робить порт Lightning. Це може обмежити можливості швидкої зарядки і передачі даних для аксесуарів, які не пройшли сертифікацію Apple або не входять у програму “Зроблено для iPhone”. Передбачається, що таким чином купертинівці мають намір захистити свій бренд і своїх користувачів від неякісної продукції.

Поки що невідомо, які ще особливості будуть у нових AirPods Pro 2 і iPhone 15 з портом USB-C. Цілком можливо, що регулятори ЄС можуть втрутитися, якщо такий хід з боку Apple порушить поставлену мету зробити USB-C універсальним інтерфейсом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.