Samsung програла iPhone битву за молодих користувачів – їм абсолютно не подобається Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча на ринку бюджетних смартфонів Samsung впевнено лідирує в багатьох регіонах завдяки серії Galaxy A та іншим, у ніші флагманських смартфонів усе не так благополучно для корейської компанії. Samsung, як і раніше, лідирує на ринку Android-флагманів, але головному конкуренту в особі Apple вона значно поступається, особливо в західних країнах. Тут Apple надійно завоювала симпатії покоління Z у сегменті преміум-пристроїв.

Люди 1997-2012 рр. народження (власне покоління Z, зумери) становлять 37 % користувачів iPhone у США, тоді як серед користувачів флагманів Samsung лише 10 % людей належать до цієї вікової групи. За даними Digital Information World, 70 % опитаних зумерів у США заявляють, що ніколи не користуватимуться смартфоном на Android – і це велика проблема для Samsung та Google.

Представників покоління Z відлякує сама ОС Android, причому за результатами опитувань вони не відчувають настільки негативного ставлення власне до бренду Samsung. Схоже, на багатьох користувачів має великий вплив середовище – соціальний тиск на представників молодого покоління дуже великий і навіть штучно підігрівається Apple. Наприклад, досить згадати “сегрегацію” на повідомленнях в iMessage у синіх і зелених “бульбашках” чатів або про те, що функція AirDrop доступна тільки користувачам iPhone. Так чи інакше, зумери відчувають антипатію швидше до операційної системи, ніж до заліза Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За деякими даними, Android мимоволі скомпрометувала себе, оскільки застосовується не тільки у флагманських, а й у найдешевших китайських смартфонах, а кастомні і не завжди стабільні оболонки для ОС не додають їй популярності. А ще ж є проблема відсутності оновлень і підтримки для багатьох версій ОС. Крім того, Google та її продукти взагалі не користуються особливою популярністю серед представників покоління Z, 40 % яких вважають за краще шукати контент у соціальних мережах замість класичного пошуковика. Іншими словами, у Google у цій віковій групі немає репутації, здатної допомогти Android.

Як повідомляє Sammobile, вирішення проблеми у Samsung і Google, схоже, поки що немає. Одним із них могла б стати спроба Samsung дистанціюватися від репутації Android і створити власну мобільну ОС з інноваційними функціями та високими стандартами безпеки, здатну конкурувати з iOS на будь-якому рівні і залучити молоду аудиторію. Втім, на ділі це малоймовірно з урахуванням необхідності витратити величезні ресурси без будь-яких гарантій.

Реалістичнішою може виявитися спроба тісної, як ніколи, співпраці Samsung і Google для того, щоб відвоювати частку на ринку, привабливому для покоління Z, можливо – з проведенням великого ребрендингу і створенням нової операційної системи або висококласного варіанту Android під іншим ім’ям. Така ОС повинна пропонуватися тільки для смартфонів Samsung, тоді як класична Android буде доступна всім іншим. У будь-якому разі, Samsung поки що є єдиним реальним конкурентом Apple на ринку преміум-смартфонів. Крім того, можливо, тільки у Samsung є шанси створити екосистему зі смартфонів, телевізорів і комп’ютерів, яку можна порівняти з екосистемою Apple.

Так чи інакше, на думку експертів, Android, схоже, вже не зможе завоювати симпатії цілого покоління, оскільки жоден зі смартфонів на Android не має достатньо гарного вигляду в очах маси молодих користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.