Китайці почали підробляти популярні SSD-накопичувачі Samsung. Як розпізнати фейк

Китай наповнили підробки на одну з найпопулярніших і найкращих на ринку моделей твердотільних накопичувачів – Samsung 980 Pro. Про це стало відомо з низки тестів, проведених користувачем форуму Baidu Tieba під ніком Harukaze5719.


Фото:  Harukaze5719

Автор публікації придбав накопичувач Samsung 980 Pro на 2 ТБ, що зовні нічим не відрізнявся від оригіналу. Підробка була настільки гарною, що їй вдалося обдурити навіть фірмове програмне забезпечення Samsung Magician, яке підтверджувало справжність пристрою. Однак користувача насторожили повільніші швидкості читання та запису диска і він вирішив знайти причину.


Фото:  Harukaze5719

Як з’ясувалося, під глянсовими наклейками контрафактного SSD ховався 12-нм контролер Maxio MAP1602A PCIe 4.0 без буферної пам’яті DRAM, який також використовується в Acer Predator GM7. Фейк також отримав 128-шарову пам’ять TLC 3D NAND від YMTC (X2-9060). В оригінальних накопичувачах встановлені власні 8-нм контролери Elpis та мікросхеми TLC 3D V-NAND Samsung.


Фото:  Harukaze5719

У тестах швидкості послідовного читання та запису CrystalDiskMark підробка видавала близько 4,8 Гбіт/с та 4,5 Гбіт/с відповідно. Для порівняння справжній Samsung 980 Pro показує результат у 7 Гбіт/с та 5 Гбіт/с (залежить від ємності).


Фото:  Harukaze5719

У Китаї підроблені Samsung 980 Pro ємністю 2 ТБ продаються по $130, тоді як оригінальні SSD-накопичувачі коштують від $170. Якщо щось звучить надто добре, щоб бути правдою, значить у ньому є каверза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я