Клієнти ПриватБанку не можуть отримати свої грошові перекази. У чому проблема

Клієнти ПриватБанку скаржаться на неможливість отримати SWIFT-перекази з-за кордону, які їм перерахували на картки. У фінустанові розповіли, чи можна вирішити цю проблему.

Банк не видає грошовий переказ

На сайті Мінфін українка під ніком lbeluchenko залишила негативний відгук про роботу “ПриватБанку”, зазначивши, що банк не видає грошового переказу, надісланого їй 7 березня. За словами клієнтки “ПриватБанку”, 8 березня їй надійшло підтвердження успішності транзакції, але через тиждень кошти так і не надійшли на рахунок. Із цим питанням жінка звернулася в чат підтримки “ПриватБанку”, де фахівець, не виявивши проблем у системі, рекомендував розбиратися з банком-відправником.

“Уже майже 2 роки мені надсилають перекази за одними реквізитами, і все було нормально до цього моменту. Оператор вказала на те, що SWIFT-код неправильний, на що я надіслала скріншоти про успішні трансфери з цим же кодом. Але отримала відповідь: я витрачаю час оператора, і вона могла б зараз обслуговувати інших клієнтів, що, на мою думку, дуже непрофесійно говорити”, – написано у скарзі.

У відповідь на скаргу в українки запросили SWIFT-протокол англійською мовою від відправника переказу.

Випадок не поодинокий

На сайті Мінфіну є подібні скарги і від інших клієнтів. Один із них розповів, що очікував зарахування коштів із Бельгії, які йому виділила Єврокомісія на проєкт у рамках співпраці. У чоловіка на руках були підтверджувальні документи від зарубіжної фінустанови про успішне відправлення суми, але гроші на картку йому так і не надійшли.

У “ПриватБанку” сказали, що переказу на рахунок IBAN вони не отримували, отже, гроші зникли в невідомому напрямку. У відповідь на офіційний запит у Національному банку відповіли, що неможливим є інцидент, коли кошти не повернулися відправнику, і водночас у банку організації-одержувача їх немає. Виходить, що гроші зависли десь по дорозі. Іноді в процесі переказів беруть участь банки-посередники, що збільшує вартість і час транзакції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.