Якщо ви користуєтеся Gmail – готуйтеся до змін. Google показав, що штучний інтелект зробить для вас

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З появою ChatGPT інтернет вже не той, що раніше. І це лише початок. Революція, розпочата OpenAI, набирає обертів і нестримно захоплює все більше сфер нашого повсякденного життя. Наприкінці минулого року Microsoft вирішила скористатися цим і впровадила інтелектуального чат-бота в Bing. Тепер, схоже, Google нарешті підняв кинуту рукавичку, оскільки гігант оголосив, що функції на основі штучного інтелекту з’являться в Workspace. Це хороший крок, враховуючи, що Microsoft має намір додати інструменти штучного інтелекту до всіх своїх користувацьких продуктів, якими користуються мільярди людей, включаючи навіть Windows. Google у цьому плані значно відстає, незважаючи на те, що демонструє свій сервіс Bard, який конкурує з Bing. Тож приємно бачити, що перші інновації принаймні з’являться у Workspace.

Google заявляє, що ці та інші функції стануть загальнодоступними пізніше цього року, але не уточнює, коли саме. Наразі інструменти штучного інтелекту для написання листів у Документах та Gmail будуть доступні групі “довірених тестувальників” зі США вже цього місяця. Реша залишається невідомою.

Google анонсував нові функції штучного інтелекту в Workspace

Google стверджує, що вже багато років інвестує в штучний інтелект. Це, безумовно, так, але лідером у впровадженні “для користувачів” наразі є Microsoft, яка здивувала всіх і вирішила впроваджувати новітні розробки такого типу дуже швидкими темпами. Приємно бачити появу конкурента в цій сфері, який також хоче змінити спосіб взаємодії людей з технологіями. Google розробляє великі мовні моделі, щоб можна було сміливо включати їх у свої продукти, як ми бачимо з нових функцій у Workspace. У відео нижче показано, чого можна очікувати в найближчому майбутньому як користувачеві Gmail або екосистеми Google ширше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В першу чергу, новина буде корисною для розробників та компаній. Вони зможуть випробувати моделі штучного інтелекту через Google Cloud та нове середовище для створення прототипів під назвою MakerSuite. А в Workspace американський гігант представить нові функції, які допоможуть людям використовувати можливості генеративного штучного інтелекту для створення, спілкування та співпраці.

Нові функції в Workspace

До 3 мільярдів людей використовують Google Workspace. Google хоче надати цим клієнтам ще кращий досвід використання сервісу і впроваджує нові функції, щоб полегшити процес написання документів. У Gmail та Google Документах ви можете ввести тему, і чернетка одразу ж з’явиться на екрані. Наприклад, у Workspace можна написати чернетку привітального листа для нового співробітника.

Google також стверджує, що в майбутньому в додатках Workspace з’являться й інші функції, наприклад

  • Можливість створювати чернетки, відповідати, підсумовувати та розставляти пріоритети в Gmail,
  • Мозковий штурм, перевірка, написання та переписування в Документах,
  • Автоматично створювати зображення, звуки та відео у презентаціях,
  • автозаповнення, створення формул і контекстна категоризація в Аркушах,
  • Нові фони та кращі нотатки в Meet.

Революційний штучний інтелект для розробників

Останні два десятиліття докорінно змінили спосіб роботи компаній. Деякі з нових бізнесів працюють лише онлайн або продають свої послуги через додатки для смартфонів. Хмарні та мобільні технології створили нові можливості для ведення бізнесу. Попереду нас чекає наступна революція, пов’язана зі штучним інтелектом, який має величезний вплив на кожну галузь.

Розробники, які експериментують зі штучним інтелектом, можуть використовувати PaLM API – простий і безпечний спосіб творити на основі найкращих мовних моделей. Він потужний і поставляється з інтуїтивно зрозумілим, вищезгаданим інструментом MakerSuite для швидкого створення прототипів ідей. Згодом у ньому з’являться функції для швидкого інжинірингу, генерації синтетичних даних та індивідуального налаштування моделей – і все це за підтримки надійних інструментів безпеки. Обрані розробники можуть отримати доступ до PaLM API та MakerSuite в режимі приватного попереднього перегляду вже сьогодні.

Штучний інтелект у Google Cloud

Розробники, які хочуть створювати та налаштовувати власні моделі та додатки з використанням генеративного штучного інтелекту, можуть отримати доступ до них у Google Cloud. Гігант впроваджує нові можливості генеративного штучного інтелекту, в тому числі:

  • Підтримка генеративного штучного інтелекту Vertex AI. Розробники та компанії вже використовують платформу Vertex AI в Google Cloud для створення та розгортання моделей машинного навчання та додатків штучного інтелекту у великих масштабах.
  • Клієнти Google Cloud матимуть можливість відкривати моделі, створювати та змінювати підказки, налаштовувати їх за допомогою власних даних та розгортати додатки, використовуючи ці потужні нові технології.
  • Generative AI App Builder. Компанії та уряди також хочуть створювати власні чат-інтерфейси та цифрових помічників на основі штучного інтелекту. Відповідно, Google представляє інструмент Generative AI App Builder, який поєднує розмовні потоки штучного інтелекту з готовим пошуковим досвідом і основними моделями. Це допоможе компаніям створювати додатки зі штучним інтелектом за лічені хвилини або години.
  • Нові партнерства та програми у сфері ШІ. Google розширює свою екосистему штучного інтелекту та спеціалізовані програми для технологічних партнерів, постачальників програмного забезпечення для ШІ та стартапів.

Підзвітність у сфері ШІ

Генеративний штучний інтелект – це нова технологія, що швидко розвивається і ставить перед собою складні завдання. Компанія в захваті від її потенціалу та можливостей, які вона відкриває. Їх справді багато – від допомоги людям у творчому самовираженні до допомоги розробникам у створенні абсолютно нових типів додатків і зміни способу взаємодії компаній та урядів зі своїми клієнтами. Однак Google пам’ятає про відповідальний підхід до розвитку технологій і співпрацює з іншими над удосконаленням моделей штучного інтелекту, щоб зробити їх безпечними і корисними для всіх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.