Систему ППО України посилять двома взводами NASAMS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Україна отримає від Норвегії дві батареї ЗРК NASAMS. Вони будуть передані офіційним Осло в партнерстві з Вашингтоном. Повідомлення про це розміщено на веб-ресурсі норвезького уряду.

Нагадаємо, що раніше дві батареї ЗСУ надали США. Вони використовуються для відбиття російських ракетних атак. В опублікованому на урядовому сайті повідомленні зазначається, що після отримання комплексів NASAMS від США можливості української армії в частині відбиття атак з повітря помітно розширилися. Вони зарекомендували себе як ефективний засіб протидії російським ракетам.

Бйорн Арильд Грамм, який обіймає посаду керівника норвезького МО, з цього приводу зазначив, що Україні потрібен захист від ракетних атак. Норвезька влада їй із цим допоможе. Міністр нагадав, що норвезькі інструктори готували українських операторів NASAMS. Крім цього, Норвегія поставила Україні партію ракет для цих комплексів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні Грамм побував у Києві, де провів зустріч із Володимиром Зеленським. Згідно із заявою українського президента Норвегія надає допомогу Україні з першого дня війни. У Києві високо цінують підтримку союзної держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.