Найкращі гаджети виставки MWC 2023

Mobile World Congress 2023 – великомасштабний технічний захід, що проводиться в Барселоні, відомий демонстрацією передових мобільних технологій, завершився 2 березня 2023 року. У рамках заходу було продемонстровано не лише концепції високотехнологічних пристроїв, а й кілька готових до використання продуктів. У цій публікації розглядаються гаджети, які на мій погляд стали кращими на виставці Mobile World Congress 2023.

Серія ноутбуків TECNO MEGABOOK

Інтегрувати новітнє обладнання в ноутбук відносно легко, і багато виробників роблять це протягом багатьох років. Але об’єднати все це у привабливу пропозицію, яка не тільки приємна на вигляд, а й забезпечує віддачу від витрачених коштів, складно. Серія ноутбуків TECNO MEGABOOK, що включає дві моделі — MEGABOOK S1 і MEGABOOK T1, змогла вирішити обидві завдання.

Ноутбук MEGABOOK S1 створений як портативна робоча станція, орієнтована на професійне використання, що потребує надійності та високої продуктивності. Для втілення в життя обох умов ноутбук оснастили процесорами Intel 13-го покоління і 16 ГБ оперативної пам’яті. Крім того, дисплей MEGABOOK S1 з роздільною здатністю 3,2K і шість динаміків не розчарують навіть найдосвідченіших користувачів своїм перетворенням мультимедіа на справжнє задоволення. Інша модель – MEGABOOK T1 послужить ідеальним ноутбуком для школярів та студентів завдяки невисокій ціні в 500 доларів, чудовій продуктивності та забавним кольоровим рішенням.

Смартфон HONOR Magic Vs

HONOR Magic Vs – знайомий пристрій, що з’явився на китайському ринку наприкінці минулого року. Виробник, вийшовши на сцену MWC, оголосив про глобальну доступність своєї великої складної моделі, що має вражаючі характеристики.

HONOR Magic Vs має досить легкий та тонкий для складного пристрою вражаючий дизайн. Разом з тим смартфон позбавлений помітної складки в середині великого дисплея. У складеному вигляді здається, що пристрій закривається повністю, а його половинки впритул прилягають один до одного, що робить його ще більш привабливим у порівнянні з Samsung Galaxy Z Fold 4.

Основними характеристиками пристрою є процесор Snapdragon 8+ Gen 1, акумулятор ємністю 5000 мАг з підтримкою зарядки 66 Вт і продуктивний модуль основної камери. Пристрій буде доступний за ціною 1599 євро, а поки чекаємо на оголошення HONOR про точні дати старту продажів.

Смартфон HONOR Magic 5 Pro

Поряд з Honor Magic Vs був представлений інший смартфон відомого бренду – HONOR Magic5 Pro, що втілює флагман поточного року. Пристрій вирізняється своїм унікальним дизайном та високою продуктивністю.

На тильній панелі гаджета розміщений досить великий модуль основної камери, що включає широкий і надширокий перископічні об’єктиви, кожен із яких використовує 50-мегапіксельний датчик. За той час тестування, наданий в рамках огляду стенду компанії, стало можливим оцінити роботу камери смартфона, яку однозначно можна назвати швидкою, а отримані фотографії високо деталізованими.

Крім унікальної складової основної камери, Magic5 Pro може сподобатися гарним 6,81-дюймовим дисплеєм із вигинами у всіх чотирьох напрямках. Дисплей підтримує частоту оновлення 120 Гц. Керує всім обладнанням на цьому смартфоні найновіший чіпсет Snapdragon 8 Gen 2.

Гібридні смарт-годинники Huawei Watch Buds

Коли виробники пристроїв поєднують два різні продукти, результат часто видається за спробу хоч якось звернути на себе увагу. На перший погляд Huawei Watch Buds є чимось подібним. Тим не менш, у бренду є історія створення неймовірного симбіозу аудіообладнання та розумного годинника.

Отримати доступ до навушників досить просто – потрібно відкрити циферблат годинника і витягнути його для прослуховування музики. При цьому пристрій не створює відчуття “роздутості” у розмірах через можливу нестачу місця. Розумний годинник може записувати точні дані моніторингу стану здоров’я, а в навушниках реалізована система управління за рахунок торкання області навколо вуха.

Обидва пристрої підтримують тривалий час автономної роботи. Годинник може працювати три дні без підзарядки, а навушники забезпечують 4 години прослуховування. Вартість Huawei Watch Buds складає 449 доларів.

Motorola Rizr: концепція розсувного смартфона

Motorola Rizr, будучи концепцією розсувного смартфона, привернула увагу багатьох засобів масової інформації своєю унікальною системою, що збільшує дисплей до 6,5-дюймового екрану з короткою 5-дюймовою панеллю.

Пристрій перемикається між режимами простим подвійним натисканням кнопки увімкнення і працює під керуванням ОС Android, що змінює інтерфейс залежно від стану дисплея.

Концепт ноутбука Lenovo

Поки Motorola демонструвала свій розсувний смартфон, Lenovo не стала стримуватись і представила аналогічний розсувний пристрій у вигляді ноутбука Thinkbook. При погляді з фронтальної частини пристрій виглядає як простий ноутбук, але по клацанню перемикача компактний 12,7-дюймовий дисплей розгортається в масивний 15,3-дюймовий екран (при вимірюванні по діагоналі). Висуває дисплей прихований моторний механізм у шарнірному відділі ноутбука.

Після демонстрації на виставці CES свого унікального та привабливого Yoga 9i з двома дисплеями, приємно було бачити, що Lenovo знову зайнята впровадженням мінливої ​​категорії пристроїв апаратного забезпечення.

Смартфон OPPO Find N2 Flip

Демонстраційний стенд OPPO наMWC був сповнений привабливих гаджетів. Компанія представила кілька продуктів IoT і навіть наступне покоління своїх очок доповненої реальності – Air Glass 2, але продуктом, що викликав найбільший інтерес, виявився OPPO Find N2 Flip.

Цей смартфон у формі розкладачки виходить на глобальні ринки і являтиме собою прямого конкурента Galaxy Z Flip 4. Хоча багато хто проводить паралелі між ним і смартфоном Samsung через їхню зовнішню схожість, пристрій має свої переваги у вигляді таких характеристик, як відсутність видимої складки. на екрані та зовнішній 3,26-дюймовий дисплей, на якому достатньо місця для доступу до ярликів, що активують різні елементи керування.

На додаток до фізичних переваг, що пропонуються в порівнянні з конкурентами, Find N2 Flip має високу продуктивність.

Смартфон Xiaomi 13 Pro

Як і пристрої HONOR, Xiaomi 13 Pro вже вийшов на ринок Китаю, а MWC став сценою для його глобального запуску. Ця пропозиція компанії спрямована на досягнення найкращих можливих результатів у всіх аспектах, продуктивність чи можливості фотографування. Гаджет поставляється із процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 та системою камер, розробленою спільно з Leica.

Партнерство Xiaomi з Leica призвело до того, що в цьому пристрої використовуються компоненти, розроблені провідним виробником камер. І, судячи з початкових вражень від цього пристрою, робота двох брендів над цією системою камер викликала захоплені відгуки. Xiaomi 13 Pro – один з небагатьох пристроїв, оснащених 1-дюймовим сенсором Sony IMX 989.

Планшет OnePlus Pad

Планшет OnePlus Pad вперше з’явився на заході Cloud 11, що проходив у Нью-Делі. На MWC 2023 планшет OnePlus Pad був продемонстрований вже у всій своїй красі з клавіатурою та стілусом.

Гаджет має просту в обігу конструкцію завдяки вигинам корпусу і апаратне забезпечення, що володіє високою продуктивністю. Він оснащений 11,6-дюймовою РК-панеллю із частотою оновлення 144 Гц, а за цією панеллю знаходиться процесор MediaTek Dimensity 9000 із 12 ГБ оперативної пам’яті. За автономну роботу пристрою відповідає акумулятор ємністю 9510 мАг.

На даний момент його характеристики є одними з кращих, проте попит на гаджет буде залежати від його ціни. OnePlus Pad обіцяє почати продавати свій планшет у квітні 2023 року.

Планшет TCL NXTPAPER 11

Завершує список найкращих гаджетів MWC 2023 планшет TCL NXTPAPER 11, який представляє наступне покоління технології NXTPAPER. Апарат оснащений привабливим матовим екраном. Переваги такої панелі не є секретом, і взагалі хотілося б, щоб більше виробників користувалися подібною технологією. Основним покращенням новинки стало збільшення вихідної яскравості до 500 ніт, а також TCL вдалося зменшити випромінювання синього світла цієї панелі, що впливає на втому очей.

Планшет TCL NXTPAPER 11 коштує 250 доларів, має 11-дюймовий 2K дисплей, оснащений процесором Helio P60T від MediaTek, а його автономну роботу підтримує акумулятор ємністю 8000 мАг. За своєю ціною цей планшет TCL є чудовим варіантом середнього класу, що забезпечує високе візуальне відтворення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.