Через дефіцит обладнання в РФ почала знижуватися швидкість інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лютому середня швидкість мобільного інтернету у суб’єктах РФ становила 18,3 Мбіт/с. За рік вона зменшилася на 7%. Про це йдеться у звіті TelecomDaily.

Про те, що незабаром швидкість інтернету почне знижуватися, учасники ринку попереджали ще навесні, коли провідні постачальники телекомунікаційного обладнання залишили ринок РФ через розв’язану Кремлем війну. Провайдери наголошували, що на тлі санкцій цей тренд посилиться. Дані «Мегабітус» свідчать про те, що з осені 2021 року навесні 2022 року середня швидкість інтернету знизилася з 21,7 до 21 Мбіт/с.

Проведене TelecomDaily опитування показало, що російські абоненти все частіше стикаються зі складнощами при підключенні до мережі. Через це частина програм працює некоректно. Швидкість інтернету знижується через дефіцит мережного обладнання, яке до Росії не постачається з березня минулого року. Жителів Москви та Петербурга ця проблема поки не торкнулася. Зниження швидкості передачі даних у цих містах може призвести до іміджевих втрат. Провайдерам простіше знизити швидкість на 20-30% у якомусь райцентрі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти попереджають, що складські запаси мережного обладнання не безмежні. Тим часом воно продовжує зношуватися та старіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.