Новини України та Світу

Що чекати від презентацій Apple у 2023: VR-шолом, iOS 17 з обходом App Store та iPhone без чубчика

Share

Щорічні презентації Apple для багатьох є своєрідним святом. Для журналістів вони означають величезну кількість нових матеріалів, а для простих споживачів – приємний головний біль. Чи варто змінювати свої різко застарілі пристрої на нові. Саме тому деякі користувачі починають, наприклад, готуватися до презентації Айфон заздалегідь: продають свої старі iPhone, поки вони не втратили в ціні. А хтось просто чекає на вихід окремих пристроїв Apple, тому що старі моделі вже морально застаріли.

2023 року нічого не зміниться. У кілька заходів Apple покаже свої новинки. Ось лише окремими заходами відзначені будуть не всі. У цьому матеріалі знаємо, коли чекати від компанії з Купертіно нових релізів і які пристрої з’являться цього року.

Презентація Apple 2023

Хоч 2023 тільки почався, але ми вже встигли подивитися перші новинки. Вже кілька років Apple показує свої перші пристрої навесні. Цього року в Купертіно вирішили, що відкладати у довгу скриньку це не варто. І MacBook Pro на процесорах M2 Pro та M2 Max разом з другим поколінням HomePod побачили світ ще у січні. Усі січневі новинки просто з’явилися на сайті, і для них не проводили окремої презентації. І не дивно. Жодних нових сценаріїв використання тут немає. Просто звичайне еволюційне оновлення, але, безперечно, хороше. А ось що чекає на нас далі:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • MacBook Air 15
  • iPad Air 6
  • VR-шолом Reality Pro .
  • iOS 17.
  • iPadOS 17.
  • macOS 14.
  • MacBook Pro 13.
  • MacBook Air 13
  • iPhone 15
  • iPhone 15 Plus.
  • iPhone 15 Pro.
  • iPhone 15 Pro Max.
  • Apple Watch Series 9.
  • Apple Watch Ultra 2
  • iPad 11.
  • iPad Pro 2023 .
  • iMac 2023 .
  • Mac Pro.

Як бачите, рік буде дуже насиченим, і очікується велика кількість новинок. До вже звичних для нас Айфон і Айпада додасться і зовсім новий пристрій – VR-шолом Apple Reality Pro. За початковими планами він мав вийти у квітні разом із MacBook Air 15 та iPad Air 6. Але зовсім недавно з’явилися відомості, що реліз Reality Pro перемістився на літню конференцію для розробників WWDC 2023 .

Коли вийде iPad 2023

Навесні вже традиційно Apple оновлює iPad Air . Минулого року планшет Apple із середнього цінового сегменту отримав процесор M1 , тому можна очікувати, що нове покоління отримає вже чіп M2. Дуже сумніваюся, що iPad Air 6 дістанеться висока частота оновлення екрана. А якщо ні, то вони просто почнуть від’їдати продажу у прохань. Тому жодних інших нововведень очікувати від цього планшета не варто. Із таким набором Apple точно обмежиться звичайним розміщенням на сайті.

Швидше за все, в 2023 Apple зробить те саме, що і в 2022, і відкладе реліз iPadOS 17 на пізню осінь, а разом з ним покаже і нові iPad Pro , які можуть отримати процесор Apple M3 . Як і минулого року, без окремої презентації, а лише релізом на сайті. Особисто я чекаю на оновлення базового iPad . Все-таки простір для доведення його до пуття у компанії з Купертіно є, і варто все це добре доопрацювати. При цьому iPad 9 можна буде спокійно знімати з виробництва та залишати лише безрамкові iPad.

Коли вийде iOS 17

А ось літо має принести набагато більше цікавого. На WWDC Apple традиційно анонсує та показує нові версії iOS, iPadOS та macOS. Для користувачів з Росії найочікуванішою частиною заходу стане, звичайно ж, презентація iOS 17 та iPadOS 17. Саме в цих версіях мобільних операційних операцій Apple має відкрити можливість встановлення програм з альтернативних джерел. Тепер буде неважливо, чи є програма в App Store чи ні. Береш, встановлюєш і не знаєш проблем.

Є надія і на розблокування NFC для платіжних сервісів. Тоді Айфон у нашій країні знову перетвориться на сучасний пристрій із усіма можливостями. Залишається лише дочекатися презентації на WWDC 2023 та подальшого релізу у вересні. Особисто я чекаю, що Apple продовжить розвивати iPadOS і додасть нарешті своїм планшетам нормальну багатозадачність і розрахований на багато користувачів режим. Це все, звичайно, мої мрії, але від таких нововведень Айпади лише виграють.

Презентація Apple iPhone 15

Та й найголовнішим заходом року, природно, стане презентація нових смартфонів. Всі моделі Айфонів 2023 обзаведуться Dynamic Island, і відрізнити їх по передній панелі буде складніше. У iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max з’явиться і оновлений дизайн корпусу . Грані будуть не такими рубаними, і тримати смартфон у руці стане комфортніше. Продуктивність у лінійці iPhone 15, як завжди, буде на висоті. Дуже хочеться подивитися, як Apple реалізує перископи в пробках і який зум запропонують нові камери. Все-таки настав час наздоганяти Андроїд-смартфони за цим показником.

Традиційно разом з Айфон очікуємо і наступне покоління Apple Watch. Дуже сумніваюся, що цього року принципово зміняться Apple Watch Ultra. Вони і так напхані всіма технологіями, які є в руках Apple. А ось у звичайних Apple Watch варто вже щось змінити. І цим чимось має стати зовнішній вигляд. В іншому випадку пояснити покупцям, чому вони який рік повинні купувати зовні один і той же годинник, буде дуже складно.

Коли вийде новий MacBook 2023

Навесні ми побачимо і зовсім новий MacBook Air 15. Через перенесення VR-шолома Apple тільки заради MacBook зі збільшеним екраном робити окремий захід ніхто не буде. З урахуванням того, що крім збільшеної діагоналі щодо звичайного MacBook Air нічого нового в 15-дюймовому Макбуку не з’явиться, то й представлять його у вигляді звичайного прес-релізу на сайті. Очікується, що MacBook Air 15 отримає спеціальні версії із процесором M2 Pro. Багато користувачів давно чекають на такий ноутбук, і є ймовірність, що вийде він вже дуже скоро.

На додаток до великого Air вже влітку на конференції для розробників WWDC 2023 додадуться нові базові версії найпопулярніших ноутбуків Apple — MacBook Air 13 і MacBook Pro 13 . До речі, останній пристрій залишається єдиним ноутбуком у всій лінійці зі старим дизайном. Швидше за все, цього року і його приведуть до єдиного зовнішнього вигляду з рештою ноутбуків. Очікується, що на WWDC 2023 Apple покаже наступне покоління чіпсетів M3, і вони будуть встановлені в нові Макбуки . Для цього покоління процесорів очікується покращений до 3 нм техпроцес, і, як завжди, все буде швидше, краще і енергоефективніше. Але в цьому ми навіть не маємо сумніву.

Восени разом з Айпадами з’являться нові iMac, які не оновлювалися вже давно. Просто настав час прокачати моноблок новими чіпсетами. Ну і настав час піти на спокій єдиному працюючому на Intel Mac Pro. А щоб було чим його замінити, Apple наприкінці року презентує новий Mac Pro на якійсь Ultra-версії свого процесора.

Приблизно так виглядає план виходу нових пристроїв Apple . Якщо все піде так, як заплановано, то нічого не зміниться. Але ми живемо в настільки мінливому світі, що будь-якої миті може статися зупинка виробництва і вийде дефіцит яких-небудь пристроїв. Саме тому потрібно бути готовими до перенесення. Але загалом графік виходу зрозумілий. Розповідайте у коментарях, які пристрої Apple ви чекаєте у 2023 році.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024