ПриватБанк, Ощадбанк та інші: в Україні масово закриваються відділення банків та банкомати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українські банки суттєво скоротили кількість своїх відділень та банкоматів.

Під час військового стану в банківському секторі в Україні суттєво скоротилася кількість відділень банків та банкоматів, повідомляється у звіті НБУ.

За даними, за 2022 рік в Україні закрилося приблизно 20% відділень, тобто кожне п’яте відділення закрилося, а також перестали працювати приблизно 5 тисяч банкоматів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В основному закривалися відділення банків та банкомати, а також, відповідно, скорочувався персонал у регіонах, де велися або відбуваються активні бойові дії.

Це означає, що попит на банківські послуги став нижчим. Також у Нацбанку поділилися, що найбільше відділень закрилося у Харківській та Донецькій областях, у Києві та Херсонській області.

При цьому, у четвертому кварталі, незважаючи на ракетні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, постійно працювало понад дві третини відділень банків.

Також відновлювалася робота фінансових установ на територіях, що перейшли під контроль України.

Вказується, що через бойові дії відбулося скорочення платіжної інфраструктури (програмно-технічних комплексів самообслуговування та платіжних терміналів) на 16% – з 33,6 тисяч до 28,3 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.