Новини України та Світу

Huawei розробила свій власний чіп і вже розпочала його тестування

Share
Час читання: 2 хв.

Хороші новини, схоже, скоро потішать шанувальників Huawei по всьому світу. Компанія зіткнулася з тим, що її бізнес із виробництва смартфонів був фактично паралізований численними санкціями з боку Міністерства торгівлі США. Однак, бачачи, як багато користувачів по всьому світу переходять на пристрої від Huawei, китайська технологічна компанія не була готова сидіти склавши руки і дивитися, як її бізнес з виробництва смартфонів летить під схил.

Компанія випустила власні мобільні послуги Huawei, які замінили сервіси Google. Вона також розширила магазин програм, замінивши Google Play Store. Huawei навіть пішла далі, розробивши Huawei Petal Maps як заміну карт Google і багато іншого. Мобільна операційна система компанії Harmony OS також демонструє відмінні результати. Зараз ця мобільна операційна система посідає третє місце у світі, після Android та iOS.

Huawei продемонструвала справжній бойовий дух, силу та завзятість, щоб досягти такого успіху. Компанія не зупинилася на досягнутому, оскільки санкції також торкнулися і її бізнесу з виробництва процесорів. Чіп Kirin від Huawei був реальною загрозою домінуванню Snapdragon та Bionic від Apple. Проте санкції дотрималися втілення мрії.

Вже деякий час ходять численні чутки, що компанія працює над власним чіпом (Kirin Chip) для смартфонів Huawei. Схоже, що ці чутки перейшли до наступної стадії, оскільки, за новими даними, Huawei вже тестує свій власний чіп за зачиненими дверима.

Інсайдер, наближений до цього питання, повідомив, що Huawei вже проводить секретні випробування чіпа власної розробки. Однак не розкрив конкретний тип чіпа, час, коли Huawei має намір запустити його у виробництво, чи технологічний принцип.

Зараз Huawei тісно співпрацює з китайськими напівпровідниковими компаніями та партнерами для розробки власних чіпів. Однак така технологія стане нелегким завданням. Американські компанії в даний час домінують у цьому секторі технології виробництва, і Huawei хоче отримати свою частку.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Huawei
  • Останні записи

    За прогнозами, наступного року Apple випустить iPhone з тоншими OLED-дисплеями

    Тайванська компанія Novatek оголосила про плани розпочати масове виробництво OLED-дисплеїв з технологією TDDI (touch and…

    04.10.2024

    OpenAI запустив новий інтерфейс Canvas для ChatGPT

    OpenAI, лідер у галузі штучного інтелекту, анонсував інструмент Canvas, що спрощує роботу з текстом та…

    04.10.2024

    Telegram готує повноцінну заміну для YouTube

    Розробники Telegram оголосили про проведення конкурсу. Учасникам пропонується створити для iOS-версії Telegram плеєр, який може відтворювати відео…

    04.10.2024

    iPhone можуть отримати режим «гостя»

    Apple запатентувала гостьовий режим для iOS Він дозволить передати айфон другові чи дитині, не побоюючись,…

    04.10.2024

    Google тестує нову функцію для боротьби з фейковими сайтами

    Google тестує нову функцію, щоб допомогти користувачам знаходити надійні компанії у мережі. В рамках експерименту,…

    04.10.2024

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024