Новини України та Світу

Microsoft позбавляється Internet Explorer вельми незвичайним способом

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Microsoft вирішила знищити свій фірмовий браузер Internet Explorer вельми незвичайним способом за допомогою оновлення Edge. Про це написали у Wired.

Раніше ми розповідали, що заявлений термін підтримки легендарного браузера Internet Explorer завершився. Microsoft офіційно поховала цей продукт і тепер радить усім переходити на Edge. Однак простого оголошення компанії виявилося недостатньо – вона вирішила вигадати всі згадки про нього зі всіх версій Windows.

Відповідно до джерела, метод знищення браузера було обрано досить незвичайний. Microsoft випустила особливе оновлення для браузера Edge, яке без попереджень і попиту користувача повністю видаляє IE і деактивує всі пов’язані з ним компоненти. Власник ПК може навіть не мати на увазі, що на його комп’ютері стало на одну програму менше.

З одного боку, це безпроблемне рішення для недосвідчених користувачів – Edge просто замінює собою Internet Explorer, не вимагаючи жодних дій або налаштувань. Однак такий алгоритм може не сподобатися тим, хто досі користується «легендою» і не хоче (або не може) його позбуватися. У будь-якому випадку, було б краще хоча б запитати користувача, перш ніж видаляти такий важливий компонент системи.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Microsoft
  • Останні записи

    За прогнозами, наступного року Apple випустить iPhone з тоншими OLED-дисплеями

    Тайванська компанія Novatek оголосила про плани розпочати масове виробництво OLED-дисплеїв з технологією TDDI (touch and…

    04.10.2024

    OpenAI запустив новий інтерфейс Canvas для ChatGPT

    OpenAI, лідер у галузі штучного інтелекту, анонсував інструмент Canvas, що спрощує роботу з текстом та…

    04.10.2024

    Telegram готує повноцінну заміну для YouTube

    Розробники Telegram оголосили про проведення конкурсу. Учасникам пропонується створити для iOS-версії Telegram плеєр, який може відтворювати відео…

    04.10.2024

    iPhone можуть отримати режим «гостя»

    Apple запатентувала гостьовий режим для iOS Він дозволить передати айфон другові чи дитині, не побоюючись,…

    04.10.2024

    Google тестує нову функцію для боротьби з фейковими сайтами

    Google тестує нову функцію, щоб допомогти користувачам знаходити надійні компанії у мережі. В рамках експерименту,…

    04.10.2024

    YouTube масово блокує акаунти та канали по всьому світу, але проблему можна вирішити

    Деякі користувачі YouTube зіткнулися з блокуванням своїх облікових записів або каналів. Поштою їм надійшло повідомлення…

    04.10.2024