«Ощадбанк» підніс дуже неприємний сюрприз пенсіонерам та переселенцям

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Ощадбанк припинив випускати електронні пенсійні посвідчення (ЕПП). Найбільші проблеми у зв’язку з цим виникають у внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє « Мінфін ».
Українські пенсіонери можна поділити на два види:
  1. Ті, хто користується паперовим пенсійним посвідченням або
  2. Ті, хто отримував пенсійне посвідчення в електронній формі, що містить банківську платіжну програму.
Без ЕПП никуда
Але переселенцям, які перебували на обліку до 24 лютого 2022 року, при оформленні пенсії Пенсійний фонд видає виключно ЕПУ, адже оформити традиційне паперове пенсійне посвідчення неможливо.
Найбільша проблема полягає в тому, що пенсійне посвідчення обов’язково потрібно мати для виїзду за межі України. Без нього жоден інвалід чи пенсіонер ВПО не має права перетнути кордон. Люди губляться у роздумах, куди їм звертатися і як знайти вихід із ситуації.

Чи чекати на поновлення випуску ЕПП

У прес-службі Ощадбанку зазначають, що ЕПП — складний мультифункціональний продукт, у випуску якого задіяно багато учасників. Окрім повноцінного банківського рахунку з випуском платіжної картки та можливістю користування всіма банківськими сервісами, він містить пенсійне посвідчення, КЕП клієнта, доступ до електронного кабінету Пенсійного фонду України.
«У зв’язку із запровадженням на всій території України військового стану, з технічних та незалежних від «Ощадбанку» причин випуск ЕПУ припинено. На жаль, відновити випуск ЕПУ поки що неможливо», — прокоментували у фінустанові.

Що радить банк пенсіонерам

На період зупинки випуску ЕПП “Ощадбанк” пропонує клієнтам отримати окрему повнофункціональну банківську картку.
“Для отримання пенсійного посвідчення у паперовому вигляді необхідно звертатися до територіального органу Пенсійного фонду України з відповідною заявою”, – зазначають у прес-службі банку.
Щодо діючих ЕПП, то в Ощаді кажуть, що вони діють до закінчення їхнього терміну дії. Після клієнтам будуть випущені стандартні банківські платіжні картки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.