Велика презентація Samsung Galaxy Unpacked 2023 – флагмани Galaxy S23 та багато іншого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung провела свою велику презентацію Galaxy Unpacked, у рамках якої нам продемонстрували нові флагманські смартфони Galaxy S23, Galaxy S23 Plus та Galaxy S23 Ultra. Окрім них, показали ще ряд продуктів, і про це все ми розповімо вам у цьому матеріалі. Не зволікаючи, переходимо до огляду новинок.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Першою новинкою, яку нам показали на сцені, став новий флагманський смартфон Galaxy S23 Ultra. Нова модель стала, по суті, мінорним оновленням минулорічного Galaxy S22 Ultra. Смартфон отримав покращений процесор, оновлену камеру та злегка змінений форм-фактор. Тут є вбудований стилус Samsung Galaxy S Pen, ціна на ринку США стартує з 1199 доларів за базову конфігурацію з 256 ГБ внутрішньої пам’яті (удвічі більше, ніж мав минулорічний базовий варіант).

Основною фішкою нового Galaxy S23 Ultra став новий сенсор з роздільною здатністю 200 МП (минулого року роздільна здатність головного сенсора Galaxy S22 Ultra склала 108 МП). Є можливість зйомки у роздільній здатності 12 МП, 50 МП та 200 МП. Окрім цього, тут використовується покращена система оптичної стабілізації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Решта характеристик камери, по суті, залишилися без змін: ультраширокий модуль 12 МП, трикратний телефото 10 МП та десятикратний телефото 10 МП. Роздільна здатність селфі-камери складає 12 МП (у попередньому поколінні цей показник був на рівні 40 МП). Також не змінився і дисплей – тут використовується OLED-панель з діагоналлю 6.8 дюйма, роздільною здатністю 1440p та частотою оновлення 120 Гц. З’явився і покращений аналог True Tone – тепер зображення оптимізується до широкого спектру умов освітлення.

Об’єм акумулятора не змінився (він складає 5000 мАг), але покращилась енергоефективність, адже нове покоління використовує чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy (розігнана версія топового Snapdragon 8 Gen 2, який зараз використовується у всіх флагманських смартфонах). Внутрішньої пам’яті доступно від 8 до 12 ГБ, є підтримка захисту від вологи та пилу за стандартом IP68.

Samsung Galaxy S23 та Galaxy S23 Plus

Після цього нам показали простіші флагмани Galaxy S23 та Galaxy S23 Plus. Загалом, цього року компанія постаралась наблизити усі три моделі в плані дизайну, і це відчувається – усі три смартфони навіть доступні у тих самих кольорах. За роботу середньої та молодшої моделі відповідає та сама платформа Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, що й за Galaxy S23 Ultra. Вартість смартфонів стартує з 799 та 999 доларів на ринку США, відповідно.

Розмір дисплея не змінився у порівнянні з минулим роком – діагоналі дисплеїв Galaxy S23 та Galaxy S23 Plus складають, відповідно, 6.1 та 6.6 дюйма. В обох випадках це OLED-матриці з роздільною здатністю FullHD+, частотою оновлення 120 Гц та піковою яскравістю на рівні 1750 ніт. Автономність покращилась – у Galaxy S23 використовується акумулятор об’ємом 3900 мАг, в Galaxy S23 Plus – 4700 мАг. Окрім цього, на неї позитивно вплине і енергоефективність нової платформи Qualcomm.

Характеристики основної камери у цих смартфонах не змінились – користувач отримає основний сенсор 50 МП з підтримкою оптичної стабілізації, ультраширокий модуль 12 МП та телефото 10 МП з трикратним оптичним зумом. При цьому зображення мають покращитись завдяки використанню нового ISP, що використовується у Snapdragon 8 Gen 2. Селфі-камера у всіх трьох моделях має роздільну здатність 12 МП та підтримує запис HDR-відео при 60 FPS.

За захист смартфона від падіння з обох боків відповідає захисне скло Corning Gorilla Glass Victus 2. Моделі доступні у тих самих кольорах, що й Galaxy S23 Ultra: лавандовому, зеленому, кремовому та чорному. Вартість базової моделі Galaxy S23 з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті складає від 799 доларів, а у Galaxy S23 Plus базова версія має 8 ГБ оперативної та вже 256 ГБ внутрішньої пам’яті – вартість цієї конфігурації складає від 999 доларів.

Samsung Galaxy Book3 Ultra

Окрім смартфонів, нам показали ще й нові ноутбуки. Спершу поговоримо про флагманський варіант – робочу станцію Galaxy Book3 Ultra, що оснащена OLED-дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц, процесором Intel Core H (i7 та i9), та графічним адаптером NVIDIA GeForce RTX 40 (RTX 4050 або RTX 4070). По суті, з ціною від 2399 доларів, модель буде конкурувати з флагманським MacBook Pro 16 від Apple.

Ноутбук оснащений OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2880 х 1800 пікселів, частотою оновлення 120 Гц та відношенням сторін 16:10. Заявлена яскравість складає 400 ніт. Товщина ноутбука складає 16 міліметрів, а вага – 1.76 кілограма (тобто ноутбук легший та тонший за MacBook Pro).

На даний момент цей ноутбук – найпотужніша модель серед усіх моделей Samsung. Тут використовується Intel Core i7 з TDP на рівні 45W, опційно доступний Intel Core i9 (у обох випадках конфігурація процесора включає 14 фізичних ядер та 20 віртуальних потоків). У базовій версії використовується RTX 4050, яка, незважаючи на стартовий рівень (порівнюючи з іншими відеокартами в найновішому модельному ряді NVIDIA), пропонує дуже серйозну продуктивність. Якщо вам цього недостатньо, доступна також версія з RTX 4070.

Що важливо, потужність зарядного блока складає лише 100W, тому енергоспоживання тут не таке високе, як у ігрових ноутбуках. Серед плюсів також варто згадати про 16 ГБ оперативної пам’яті та SSD об’ємом 512 ГБ у стартовій конфігурації, чого і слід очікувати від ноутбука з такою ціною. Додатковий слот під SSD дозволяє без проблем розширити об’єм внутрішньої пам’яті при необхідності.

Важливо зазначити, що Samsung почала імплементувати екосистему між усіма своїми пристроями: Samsung Galaxy Book3 Ultra поставляється з багатьма фішками та програмами Samsung. Підтримується Single Sign On через обліковий запис Samsung, що забезпечує підтримку усіх сервісів між усіма девайсами Samsung: наприклад, ви зможете використовувати Samsung Pass та мати ті самі збережені паролі на смартфоні та ноутбуці.

Samsung Galaxy Book3 3 Pro та Book3 Pro 360

Також нам показали дві інші моделі у рамках серії Galaxy Book Pro: Galaxy Book3 Pro та Book3 Pro 360. Вартість базової версії Galaxy Book3 Pro складає від 999 доларів за 14-дюймовий варіант, а за 16-дюймовий – від 1299 доларів. Samsung Galaxy Book3 Pro доступний в єдиній діагоналі 16 дюймів, ціна складає від 1299 доларів.

По суті, головним нововведенням у порівнянні з попереднім поколінням стали екрани – минулі моделі мали діагоналі 13.3 та 15.6 дюйма при відношенні сторін 16:9 (зараз це змінилось на 14 та 16 дюймів і 16:10, відповідно). Роздільна здатність збільшилася з FullHD до 3K (2880 х 1800 пікселів), при цьому підтримується частота оновлення 120 Гц. Також покращилась звукова система – тепер моделі оснащені не двома, а чотирма динаміками. Щоправда, цього року варіант з можливістю повороту на 360 градусів доступний лише у великій діагоналі.

За роботу моделей відповідальні процесори Intel Core 13-го покоління (серія P), що демонструє на 10 відсотків кращу продуктивність, ніж минуле покоління. Варто зазначити, що у цих ноутбуках немає дискретних графічних адаптерів – судячи зі всього, це тепер фішка старшого Galaxy Book 3 Ultra.

Висновки

Що ж можна сказати у підсумку? Якщо в плані смартфонів оновлення досить мінорні, то з ноутбуками все по-іншому – вони справді отримали значне покращення та редизайн, що свідчить про серйозні плани Samsung на цей ринок. Тим не менше, з тим, що Galaxy S23 отримали незначні покращення у порівнянні з попередниками, ситуація досить зрозуміла: по-перше, у цьому поколінні так само зробила Apple та Google, а по-друге – минулорічні моделі і так були досить непоганими, тому серйозних інновацій слід чекати вже наступного року.

Тим не менше, якщо мова про Galaxy S23, то варто зазначити, що моделі вийшли дійсно кращими за минулорічні версії. Тут варто згадати про те, що ціна залишилась такою самою, при цьому об’єми пам’яті в базових конфігураціях Galaxy S23 Plus та Galaxy S23 Ultra виросли до 256 ГБ, об’єми акумуляторів збільшились у двох молодших моделях, а також автономність та якість зйомки покращилась завдяки новому процесору Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Крім цього, Samsung нарешті відмовилась від ідеї використання власних чіпсетів Exynos, які відчутно програвали своїм альтернативам на Qualcomm.

З модельним рядом Galaxy Book3 Pro ситуація ще приємніша – ми побачили справді приємні та конкурентоспроможні ноутбуки, що отримали серйозні покращення у порівнянні з минулим поколінням. Тут кращі екрани, преміальний дизайн, відносно адекватні ціни – словом, все зроблено для успішної конкуренції з продукцією Apple. Вдасться це Samsung чи ні – побачимо, але вони явно рухаються у правильному напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.