Невідкладні банківські послуги. Що це таке і як їх отримати у відділеннях Приватбанку та Ощадбанку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В умовах повного блекауту надавати фінансові послуги клієнтам готові 40% загальної кількості банківських відділень. Про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

Банківський роумінг: Power Banking

Кількість банківських відділень, що входять до спільної банківської мережі Power Banking, за останній місяць збільшилася більш ніж у 1,5 раза. Таким чином, з’явилося ще 640 банківських відділень, які додатково оснащені, щоб працювати навіть в умовах тривалих перебоїв з енергопостачанням.

Загалом в Україні налічується 1827 банківських відділень, які додатково оснащені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку. Вони знаходяться у 300 населених пунктах, у всіх регіонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Сьогодні кожен банк абсолютно чітко розуміє свою роль та відповідальність у забезпеченні безперервної роботи банківської системи в умовах енергетичної кризи. Нацбанк ставив за мету досягти позначки в 35% від мережі кожного з банків. Деякі банки ще наближаються до певного рівня, але всі разом у системі ми вже перевищили цей показник! Отже, кількість відділень Power Banking зростатиме й надалі», — наголосив голова НБУ Андрій Пишний.

Проект розпочинався з ініціативи 14 системно важливих українських банків, відділення яких зараз становлять близько 70% мережі Power Banking. На сьогоднішній день до проекту приєдналися майже всі банки, що зокрема сприяло швидкому розширенню мережі.

Що можна зробити у банку без світла

В умовах тривалого блекауту у відділеннях мережі Power Banking для всіх клієнтів будуть доступні невідкладні банківські послуги:

  • отримання готівки (у банкоматах чи касі);
  • платежі, переказ коштів (у касі чи терміналах самообслуговування);
  • обмін валют (за наявності готівкової валюти у касі);
  • консультації менеджерів із фінансових питань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.