Українські оператори запроваджують плату за роумінг з країнами ЄС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влада Євросоюзу не поспішає впроваджувати для українських громадян принцип «Роумінг як удома». Єврокомісія обіцяє зробити згодом роумінг із країнами ЄС безкоштовним. При цьому точних термінів скасування плати за роумінг для українських абонентів європейським регулятором не називають.

Після початку війни мільйони українців виїхали за межі країни. До березня минулого року кількість абонентів з українськими SIM-картками, які користуються послугами мобільного зв’язку в Європі, досягла 5 млн осіб. Влітку кількість таких абонентів скоротилася до 4,2 млн осіб. Представлені на ринку України оператори почали домовлятися з учасниками європейського ринку щодо надання українцям послуг зв’язку на пільгових умовах. Завдяки цьому абоненти мали змогу здійснювати дзвінки та надсилати SMS на умовах своїх домашніх тарифів.

Vodafone

12 січня Vodafone запровадив плату за роумінг. За 50 грн абоненти можуть розраховувати на отримання 70 хвилин у мережі, 30 хвилин в інших напрямках та 10 Гб трафіку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київстар

Абонентам цього мобільного оператора все ще є послуги зв’язку на умовах «Роумінг як вдома». Разом з тим, незабаром компанія має намір почати співпрацювати з іноземними операторами на основі комерційних принципів. Наразі спеціальні умови роумінгу доступні абонентам Kyivstar у 27 державах світу. При цьому у старих тарифах вони не діють.

lifecell

Терміни запровадження плати за роумінг мобільним оператором lifecell не називаються. Разом з тим, відомо, що з 1 січня компанія збільшила обсяг послуг, що надаються абонентам за межами України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.