Експерт назвав умову перехоплення ракет Х-22 українськими розрахунками ППО

Західні аналітики називають українську систему ППО «зоопарком», оскільки вона складається із різношерстих комплексів, переданих союзниками з усього світу. Керівництво Повітряних сил стверджує, що системи ППО, які є на озброєнні ЗСУ, не дозволяють перехоплювати гіперзвукові ракети Х-22. Експерт Олег Жданов назвав умову, за якої перехоплення таких ракет стане можливим.

За його словами, для ефективного відбиття атак ракетами X-22 комплекси Patriot, NASAMS та IRIS-T необхідно підключити до космічної розвідки. Мається на увазі мережа радіолокацій далекого виявлення цілей.

Наявність доступу до розвідувальних даних дозволить розрахункам ППО фіксувати моменти запуску ракет. Завдяки цьому вони матимуть більше часу, щоб підготуватися до їх перехоплення. Наразі оператори комплексів ППО не встигають збивати гіперзвукові ракети фізично. Відстань 600 км ракета X-22 пролітає менш ніж за 10 хвилин.

Жданов вважає, що після передачі комплексів Patriot українські військові зможуть користуватися єдиною системою виявлення цілей NATO. Це дозволить розрахункам ППО перехоплювати як гіперзвукові ракети, а й балістичні. Нагадаємо, що поставити ЗСУ комплекси Patriot пообіцяли США, Німеччина та Нідерланди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.