Монстри виробництва: які бренди випустили найбільше моделей смартфонів у 2022-му

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми підрахували, які компанії виявилися рекордсменами з асортименту випущених у 2022 році смартфонів. Якщо десять років тому лідером списку так званих гаджет-спамерів був Samsung, то тепер він опустився на третій рядок.

Уточнюється, що до рейтингу не увійшли численні ультрабюджетні моделі, які найчастіше випускаються лише в окремих країнах. Журналісти включили до списку моделі, які працюють на процесорах, починаючи від Snapdragon 4 Gen 1, Snapdragon 695, Dimensity 800, Helio G95, Exynos 1080 та вище, а також Tanggula T770, Bionic та Tensor.

Найпліднішою у 2022-му виявилася компанія BBK: загалом вона випустила 123 моделі смартфонів — пристрої під брендами Vivo, OPPO, Realme, iQOO та OnePlus. Друге місце займає Xiaomi з 52 моделями: 25 з них відносяться до серії Redmi, 14 – до основного бренду, а решта – смартфони POCO та ігрові Black Shark.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung поступово відмовляється від «гаджет-спаму»: у 2022 році компанія випустила 24 моделі. За нею слідує ZTE, асортимент якої поповнили 22 варіанти смартфонів. Зрештою, замикає топ-5 Transsion: вона випустила 13 смартфонів під брендом Infinix і 7 – під брендом TECNO.

Останні рядки рейтингу займають Sharp (8 моделей), Asus, Apple та Doogee (по 5 моделей).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.