monobank відповів, як погашати кредити клієнтам в окупації

monobank сказав, що робити клієнтам, які опинилися в окупації і не можуть погасити ні кредит, ні хоча б внести мінімальний платіж. При цьому банк продовжує нараховувати відсотки.

Про це повідомляє портал Мінфін.

“Живу в Мелітополі. Місто окуповане вже 9 місяців. Працюю. Зарплата в рублях. Ціни в рублях. Життя в рублях. Мав картковий кредит у цьому банку, з погашенням якого проблем не було. Поточний. Взяв — віддав. Але прийшли різьблені. Далі ви знаєте.

Суть проблеми: банк від мене вимагає погашення. І як я це зроблю? Зп у рублях, терміналів немає, зв’язку немає та інші принади окупації, про які ви поняття не маєте.В рублях ви брати відмовляєтеся. Ви продовжуєте мені нараховувати борг, незважаючи на моє прохання надати кредитні канікули”, – розповів клієнт.

Представник monobank зазначив, що дійсно клієнт опинився у дуже складній ситуації, проте дані про прострочення будуть вноситись у кредитну історію.

“Щоб не псувати кредитну історію необхідно внести мінімальний платіж. Можливо, хтось із близьких чи знайомих може допомогти із внесенням коштів”, – відповіли у банку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.