Ринок смартфонів 2022: Apple знову заробляє найбільше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська компанія Apple у 2022 році знову стала лідером за показниками прибутковості на глобальному ринку смартфонів. Такі дані випливають із опублікованого нещодавно річного звіту.

Крім того, повідомляється, що техногігант із Купертіно при цьому суттєво випередив своїх конкурентів, зокрема південнокорейську компанію Samsung. Відповідно до опублікованих аналітиків Counterpoint Research, «яблучній» компанії не просто вдалося зберегти лідерство в даному сегменті ринку споживчої електроніки, але ще й збільшити частку своїх доходів. І це при тому, що у номінальному вираженні обсяги продажів Apple у 2022 році скоротилися на 3%.

Крім того, за звітний період компанія зафіксувала 12-відсоткове падіння обсягів відвантажень при 10-відсотковому збільшенні середньої ціни за кожний проданий пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітно, що в загальній структурі продажу пристрою з підтримкою мереж п’ятого покоління 5G отримали 46% частку, що стало черговим рекордом. Крім того, станом на третій квартал поточного року американський бренд лідирував на ринку смартфонів із 42-відсотковою часткою у структурі глобальних доходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.