Послуги Kyivstar, Vodafone та lifecell можуть стати не по кишені багатьом українцям

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для мереж мобільних операторів ракетні удари, що почастішали останнім часом, не проходять безслідно. Після кожної нової атаки якість зв’язку знижується. Учасники телекомунікаційного ринку роблять все можливе задля збереження прийнятної якості послуг. Для відновлення зруйнованих мереж, забезпечення веж генераторами та більш ємними акумуляторними блоками потрібні гроші. Зростання витрат на утримання баштової інфраструктури змушує операторів переглядати тарифи.

Мобільний зв’язок дорожчає

  • Vodafone вже встиг підняти вартість тарифнх планів SuperNetStar і Joice до 145 і 135 грн. Раніше вони обходилися абонентам у 125 та 120 грн відповідно. Таким чином вартість послуг мобільного оператора зросла на 15-40 грн. Завдані воєнними діями збитки Vodafone оцінюють у 2 млрд грн.
  • Оператор «lifecell» тарифи поки що переглядати не планує. Водночас у компанії не можуть назвати термін, протягом якого вони залишатимуться незмінними. Це означає, що послуги lifecell можуть подорожчати абонентам у будь-який момент. З початку року оператор переглянув вартість лише одного тарифу зі своєї лінійки. Йдеться про план “Смарт Лайф 2020”, вартість якого була збільшена до 180 грн. Раніше він коштував 150 грн.
  • Компанія «Kyivstar» переглянула у грудні вартість архівних тарифних планів, запущених у 2019–2020 роках. Варто зазначити, що разом із зростанням ціни збільшився і обсяг наданих оператором у рамках тарифних планів послуг. Абоненти отримали більше хвилин для голосових дзвінків та мегабайтів.

Які ціни будуть у 2023 році

Обстріли швидше за все триватимуть. У зв’язку з цим оператори продовжать купувати генератори та паливо для них. Витрати учасників ринку на забезпечення працездатності баштової інфраструктури продовжать зростати. Слідом за ними зростатиме й вартість тарифних планів. Таким чином, вже наступного року послуги мобільних операторів можуть виявитися не по кишені багатьом українцям.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.