У мережу потрапила повна база LastPass з паролями користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Відомий сервіс для зберігання паролів LastPass зізнався у витоку бази з даними користувача. Про це повідомляє TechCrunch.

Раніше LastPass неодноразово з’являвся у новинах у зв’язку з витоками та зломами  його серверів. Після кожного такого витоку сервіс запевняв користувачів, що найцінніше – паролі користувача – цілі і неушкоджені і знаходяться в безпеці. Але не цього разу.

В офіційному блозі LastPass генеральний директор сервісу Карім Тубба зізнався, що раніше цього року хакери змогли скопіювати резервну копію бази даних сховища паролів клієнтів. Для цього вони скористалися вкраденими у співробітника LastPass ключами від хмарного сховища.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що всі паролі користувача зашифровані «пропрієтарною двійковою системою» і можуть бути розшифровані тільки за допомогою майстер-пароля, який знає тільки сам користувач. Однак LastPass попередив, що тепер зловмисники можуть спробувати отримати майстер-паролі, вдавшись до соціальної інженерії або просто «грубою силою». 

Крім сховища з паролями користувача зловмисники отримали безліч особистих даних клієнтів LastPass, включаючи імена, email, номери телефонів і платіжну інформацію. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.